back to top
31.4 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

31.4 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

Στον εισαγγελέα ο ιερέας που έριξε βιτριόλι σε μητροπολίτες και αστυνομικό – Φωτογραφίες – σοκ από το χώρο της επίθεσης

Διαβάστε επίσης

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε  ο 37χρονος ιερέας που έριξε καυστικό υγρό σε επτά μητροπολίτες και σε έναν αστυνομικό, ο οποίος έσπευσε να τους βοηθήσει, κατά την διάρκεια του Συνοδικού Δικαστηρίου, χθες, στη Μονή Πετράκη. 

Στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» νοσηλεύονται για ιατρική παρακολούθηση οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμενίσσης, Κονίτσης και Κασσανδρείας ενώ στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου καθώς και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων. Η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική. Εξιτήριο πήρε ήδη ο Μητροπολίτης Άρτης.

Ο 37χρονος ιερέας από τη Βέροια -ο οποίος και συνελήφθη- είχε καθαιρεθεί για παραπτώματα που αφορούν σε υπόθεση ναρκωτικών, και το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την καθαίρεσή του.

Ο δράστης, που ανήκει στη Μητρόπολη Βεροίας και έχει κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών το 2018, όταν κατάλαβε ότι το Συνοδικό Δικαστήριο είχε λάβει απόφαση να τον καθαιρέσει, έβγαλε από ένα σάκο που είχε μαζί του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό και άρχισε να το ρίχνει στους μητροπολίτες που ήταν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει εγκαύματα. Από την επίθεση τραυματίστηκε και ο αστυνομικός που ήταν έξω από την αίθουσα και έσπευσε να βοηθήσει τους Μητροπολίτες.

[su_image_carousel source=”media: 429106,429107,429108,429109,429110″ slides_style=”photo” crop=”none” align=”center” captions=”yes” autoplay=”3″]

Ο δράστης που οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών αρχικά δεν έλεγε λέξη στους αστυνομικούς, ενώ λίγο αργότερα τους είπε: «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν», ενώ όπως υποστήριξε στη συνέχεια, αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο.

«Ο συγκεκριμένος κρατούμενος είναι ψυχιατρικά ασθενής. Η άδικη πράξη που τέλεσε κατά το άρθρο 34 αίρει τον καταλογισμό. Έχουμε να κάνουμε με ψυχικά ασθενή που προσπάθησε πριν 1,5 μήνα να βάλει τέλος στη ζωή του» ανέφερε ο συνήγορός του 37χρονου ιερέα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο πελάτης του παίρνει βαριά καταθλιπτικά φάρμακα και θα ζητήσουν ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. «Αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του ότι είναι άρρωστος ψυχιατρικά θα παραιτηθούμε» ανέφερε, ενώ όσον αφορά το καυστικό υγρό επανέλαβε τα όσα του είπε ο εντολέας του ότι το αγόρασε από το ίντερνετ έναντι 40 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε επίσης στην ΕΡΤ ο συνήγορος του ιερομόναχου στο Συνοδικό Δικαστήριο Γιώργος Τζήκας -ο οποίος υπέστη και ο ίδιος ελαφρά τραύματα- η κλινική του εικόνα και η σχέση που είχε με τους συνηγόρους του τους έξι μήνες που προηγήθηκαν της δίκης ήταν άψογη. Ωστόσο -όπως είπε- κατά την διάρκεια του δικαστηρίου ακούγοντας έκφραση του προεδρεύοντος που δεν του άρεσε, ρώτησε την έδρα εάν ήταν “μιλημένοι εναντίον του” από τον Μητροπολίτη Βέροιας και αφού έλαβε αρνητική απάντηση ξαναρώτησε ψύχραιμα το ίδιο, ενώ μετά την δεύτερη αρνητική απάντηση, έβγαλε τα μπουκάλια και άρχισε να ραντίζει το χώρο με το καυστικό υγρό. “Ευτυχώς που φόραγαν τα ράσα τα οποία κάηκαν. “Αλλιώς τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα” επεσήμανε ο κ. Τζήκας.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα