back to top
17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

EURO 2020: Γαλλία-Ελβετία 3-3 (7-8): Ιστορική πρόκριση για τους Ελβετούς

Διαβάστε επίσης

Με ήρωα τον Γιαν Σόμερ η Ελβετία πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στα χρονικά του Euro, επικρατώντας με 5-4 στα πέναλτι της Γαλλίας, η οποία είχε «μοιραίο» παίκτη στη «ρώσικη ρουλέτα» τον Κιλιάν Μπαμπέ.

Η ομάδα του Πέτκοβιτς βρέθηκε να χάνει με 3-1 στο 75΄, αλλά κατάφερε να σταθεί όρθια και να στείλει το ματς στην παράταση, «άντεξε» και στον επιπλέον χρόνο του αγώνα και με απόλυτη ευστοχία στα πέναλτι (5 στα 5) και τον Σόμερ να αποκρούσει το τελευταίο των Γάλλων πήρε ιστορική πρόκριση στους «8» του Euro 2020, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στις 2 Ιουλίου στην Αγία Πετρούπολη.

Στην αρχή του αγώνα οι Ελβετοί έπιασαν στον ύπνο τους Γάλλους, προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ και έφθασαν μια ανάσα από το 2-0, όταν ο Γιορίς στο 55’ απέκρουσε το πέναλτι του Ροντρίγκεζ.

Η φάση αυτή αφύπνισε τη Γαλλία που έφερε τα πάνω κάτω μέσα σε ένα 20λεπτο (3-1), όμως και πάλι οι μαχητές Ελβετοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με επική αντεπίθεση στο τελευταίο τέταρτο ισοφάρισαν εκ νέου σε 3-3. Τίποτα δεν άλλαξε στην παράταση και στα πέναλτι ο Ζόμερ απέκρουσε την τελευταία εκτέλεση του Εμπαπέ στη δεξιά γωνία και έστειλε σπίτι τους παγκόσμιους πρωταθλητές.

Μεγάλο ματς για την Ελβετία ο Σεφέροβιτς που πέτυχε δύο γκολ με κεφαλιά (15’, 81’), ενώ ο Γκαβράνοβιτς ήταν σε ένα ακόμα παιχνίδι η χρυσή αλλαγή του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς ισοφαρίζοντας στο 90’. Για την Γαλλία δύο γκολ πέτυχε ο Μπενζεμά μέσα σε δύο λεπτά (57’, 59’) και ένα ο Πογκμπά με εκπληκτικό σουτ στο 75’.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Λιορίς, Βαράν, Λενγκλέ (46΄ Κομάν – 111΄ Τιράμ), Κιμπεμπέ, Παβάρ, Πογκμπά, Καντέ, Ραμπιό, Γκριεζμάν (88΄ Σισοκό), Μπενζεμά (94΄ Ζιρού), Μπαπέ.

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ροντρίγκεζ (86΄ Μεχμέντι), Ακάνζι, Ελβέντι, Βίντμερ (73΄ Μπαμπού), Φρόλιερ, Τσάκα, Ζούμπερ (77΄ Φάσναχτ), Σακίρι (73΄ Γκαβράνοβιτς), Εμπολό (79΄ Βάργκας), Σεφέροβιτς (97΄ Σερ).

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα