back to top
31.7 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

31.7 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

Εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για την ψηφιακή Δικαιοσύνη στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84

Διαβάστε επίσης

Εκδήλωση, με θέμα ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης, διοργανώνεται από την ΟΝΝΕΔ στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης, με κεντρικούς ομιλητές τους υπουργούς Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Κεντρικό μήνυμα και προβληματισμός, στην εκδήλωση με θέμα ψηφιοποίηση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, αποτέλεσε το πέρασμα στην σύγχρονη εποχή της υψηλής τεχνολογίας, που θα συνδράμει όπως συμφώνησαν όλοι οι ομιλητές τα μέγιστα στην επιτάχυνση του χρόνου απονομής Δικαίου. «Οικοδεσπότης» της σημερινής εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης.
Με την παρουσία της τίμησε την εκδήλωση και η πρόεδρος του Αθήνα 9.84 Νίκη Αραμπατζή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, κατά την είσοδο του στην εκδήλωση, τόνισε με δηλώσεις του στον 9.84 ότι «είναι η εποχή που κινείται η Δικαιοσύνη με πολύ γρήγορους ρυθμούς στην ψηφιακή εποχή, κάτι που φυσικά θα είναι προς όφελος των πολιτών και της ελληνικής κοινωνίας. « Η ψηφιοποίηση, όπως πρόσθεσε, δεν είναι μόνο η πρόοδος και η εξέλιξη. Είναι η αναγκαία και καλή συνθήκη να διασφαλίσει και την ανεξαρτησία και την αμεροληψία της Δικαιοσύνης σε όλο το εύρος της λειτουργίας της, διασφαλίζοντας κατά αυτό τον τρόπο το πραγματικό συμφέρον των Ελλήνων πολιτών».

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ο υπουργός Επικράτειας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακακης, σε δηλώσεις του στον 9.84, μίλησε για μια σημαντική εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για την ψηφιοποίηση του συστήματος της Δικαιοσύνης. «Είναι μεγάλη εκκρεμότητα και ταυτόχρονα πρόκληση, καθώς το ταμείο Ανάκαμψης μας επιτρέπει να πάμε σε πολύ μεγάλες επενδύσεις σε αυτό τον τομέα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Πιερρακάκης αποκάλυψε στον 9.84 ότι στο πλαίσιο των επόμενων αλλαγών στον δικό του τομέα, αναμένεται πολύ σύντομα να τεθεί σε εφαρμογή μια έξυπνη εφαρμογή στα κινητά μας η οποία θα είναι το πρόπλασμα του ιατρικού φακέλου όλων των Ελλήνων.

Η πρόεδρος του 9.84 Νίκη Αραμπατζή

Η πρόεδρος του Αθήνα 9.84 Νίκη Αραμπατζή, δικηγόρος στο επάγγελμα, σχολιάζοντας την σημερινή εκδήλωση, τόνισε τα εξής: « Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε στην θέση να ακούσουμε τους δυο αρμόδιους υπουργούς, Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ώστε να δούμε τι οραματίζονται επιτέλους για την πολύπαθη Δικαιοσύνη. Ξέρετε ότι την υπηρετώ από 15ετιας και αγωνιζόμαστε να γίνει πιο προσιτή στον πολίτη. Και με την έννοια να μπορεί ο πολίτης να βρίσκει το δίκιο του και να μπορούν οι υποθέσεις να εκδικάζονται πολύ πιο γρήγορα και να παίρνει τις αποφάσεις με ψηφιακό τρόπο, που ήδη έχει αρχίσει και υλοποιείται. Αναμένουμε να ακούσουμε και θα επανέλθουμε».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στεργίου, μέλη του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ κ.α.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα