back to top
29.2 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

29.2 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

Δόθηκαν στην κυκλοφορία τα πρώτα 14 χιλιόμετρα του Νότιου τμήματος του Ε65

Διαβάστε επίσης

Στην κυκλοφορία παραδόθηκαν σήμερα τα πρώτα 14 χιλιόμετρα του Νοτίου τμήματος του Ε65. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και οι εκπρόσωποι των κοινοπραξιών που κατασκεύασαν και εκμεταλλεύονται το έργο που θα συνδέει τον ΠΑΘΕ με τα Τρίκαλα και όταν ολοκληρωθεί και το Βόρειο τμήμα του με την Εγνατία οδό.

Το τμήμα που δόθηκε στην κυκλοφορία ξεκινά από τον κόμβο του ΠΑΘΕ και εκτείνεται μέχρι τον κόμβο Καπερνησίου παρακάμπτοντας την πόλη της Λαμίας.

Τα εγκαίνια πραγματοποήθηκαν στο χώρο του εργοταξίου Λιανοκλαδίου, στο μελλοντικό Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Σταυρού.

Στο χαιρετισμό  του ο Υπουργός  Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρα επεσήμανε : “Σήμερα, εγκαινιάζουμε τα πρώτα 14 χιλιόμετρα, από τα συνολικά 32, του νότιου τμήματος του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, δηλαδή το τμήμα του δρόμου Ε65 από την ένωσή του με τον Αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Θεσσαλονίκης έως τον Κόμβο Ξυνιάδας. Ο Ε65, που αποτελεί έργο μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής σημασίας, αφού μηδενίζει την απομόνωση κρίσιμων περιοχών του Ελλαδικού χώρου, φέρνοντάς τες, με ασφάλεια και ταχύτητα, στον λοιπό χώρο.

Μια οδική υποδομή κομβικής σημασίας, που αλλάζει τις κλίμακες του χώρου και του χρόνου για την κοινωνική και οικονομική ζωή στην Κεντρική Ελλάδα, στη Θεσσαλία, στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο, αλλά και ευρύτερα, σε όλη την Ελλάδα.

Είναι σαφές ότι ο Ε65 θα δημιουργήσει σημαντικά οφέλη για τη γεωργική και την κτηνοτροφική παραγωγή, τη μεταποίηση, τη βιομηχανική παραγωγή και τις υπηρεσίες.

Το έργο αυτό θα δημιουργήσει πολλές νέες, άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, τόσο κατά την κατασκευή του όσο, κυρίως, κατά τη λειτουργία του” προέβλεψε ο κ. Σταικούρας .

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα