back to top
26.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

26.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

Το Τόκιο ανοίγει την αγκαλιά του στους καλύτερους του πλανήτη

Διαβάστε επίσης

Το ραντεβού των καλύτερων του πλανήτη έφτασε. Με καθυστέρηση ενός χρόνου σε μια περίεργη κατάσταση λόγω της πανδημίας χιλιάδες αθλητές από κάθε γωνιά των πέντε ηπείρων συγκεντρώνονται από σήμερα στο Τόκιο για να διαγωνιστούν.

Να συμμετάσχουν στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες, να τρέξουν, να παλέψουν, να στοχεύσουν, να κερδίσουν, να διεκδικήσουν τον έπαινο του καλύτερου σε όλο τον κόσμο.

Το κίνητρο, η αίσθηση του πρώτου, του άριστου φουσκώνει το στήθος του καθενός και μόνο στη σκέψη.

Είναι ικανό να κάνει όλους τους συμμετέχοντες να αψηφήσουν τους κινδύνους, να προετοιμαστούν σκληρά για τέσσερα χρόνια και να παρουσιαστούν πανέτοιμοι στα γήπεδα της Ιαπωνίας.

Δεν είναι όμως δυστυχώς μόνοι τους. Έχουν απέναντί τους έναν αντίπαλο που κοντεύει να γονατίσει οικονομίες, κράτη, κολοσσούς του παγκόσμιου χωριού μας. Που έχει δυστυχώς κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Ο κορονοϊός λοιπόν, η αιτία άλλωστε, που αναβλήθηκαν πέρσι οι Αγώνες καθιστά πολύ περίεργη την κατάσταση.

Με αθλητές να ζουν σε υγειονομική «φούσκα», χωρίς θεατές στις εξέδρες, με ρομπότ να εξυπηρετούν την διεξαγωγή των αγωνισμάτων.

Με πολίτες στους δρόμους του Τόκιο να διαμαρτύρονται ζητώντας την ματαίωση των Αγώνων, με τους λοιμωξιολόγους να… καρδιοχτυπούν για πιθανή επιδείνωση των επιδημιολογικών φορτίων, με τους διοργανωτές να προσεύχονται να μην τύχει κι άλλη αναποδιά!

Δεν είναι τυχαίο που η ΔΟΕ διαμόρφωσε την προτροπή του Πιέρ ντε Κουμπερτέν «Citius, Altius, Fortius», θέλοντας να καταδείξει πως όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε τη δυσκολία και ο αθλητισμός θα είναι εκείνος που θα δείξει το δρόμο. «Faster, higher, stronger… together» είναι για τους Αγώνες αυτούς το σύνθημα. Γρηγορότερα, ψηλότερα, δυνατότερα… ΜΑΖΙ!

Πράγματι είναι το μήνυμα που εκπέμπουν αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Μαζί όλη η ανθρωπότητα θα ξεπεράσει αυτή την δοκιμασία, που έχει «στοιχειώσει» τις ζωές της και ο αθλητισμός είναι εδώ από σήμερα για να το καταδείξει.

Κάποτε άλλωστε σταματούσαν οι πόλεμοι για να διεξαχθούν οι Αγώνες στην Αρχαία Ολυμπία…

Μέχρι τις 8 Αυγούστου λοιπόν ο πλανήτης στρέφει το βλέμμα του στους μεγάλους αστέρες του παγκόσμιου αθλητικού κινήματος, που παρά τις απαγορεύσεις, τα προβλήματα και τις δυσκολίες θα στείλουν το μήνυμα σε… κάθε γωνιά της υδρογείου.

Η Ιαπωνία και το Τόκιο, ετοιμάζονται, ξανά μετά από 57 χρόνια, να φιλοξενήσουν Ολυμπιακούς Αγώνες, που δεν έχουν προηγούμενο στην Ιστορία, αλλά έχουν τον μεγάλο στόχο να δείξουν ότι ο άνθρωπος όχι μόνο μπορεί να προσαρμοστεί στις περιστάσεις, αλλά ακόμα και να τις… νικήσει!

Ο Αθήνα 9.84 πιστός στο ραντεβού του με τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα αυτή τη φορά θα ανοίξει τις κεραίες του μέχρι το Τόκιο.

Με καθημερινή εκπομπή από τις 2.30μμ μέχρι τις 4μμ θα φέρνει κοντά σας τον παλμό, τα γεγονότα, τις δηλώσεις, τα συναισθήματα και όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα του «Ανατέλλοντος Ηλίου».

«Let the games begin…»

 

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα