back to top
21.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

21.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Εύβοια και Χαλκιδική

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική, όταν λίγο μετά τις 4:00 το μεσημέρι, ξέσπασε φωτιά σε δύο μέτωπα στην περιοχή της Λίμνης Ευβοίας.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή απείλησαν αρχικά την επέκταση της φωτιάς προς τον οικισμό Λίμνης, αλλά επίγειες και εναέριες δυνάμεις την απέτρεψαν. Ένα δεύτερο πύρινο μέτωπο στο χωριό Μουρτιά επεκτάθηκε σε ελαιώνες και δασική έκταση. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 13 οχήματα 31 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα με 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα δημιούργησαν πολύ γρήγορα έναν κλοιό από εδάφους και αέρος, με συνέπεια να ελέγξουν πολύ γρήγορα την επέκταση της πυρκαγιάς και να τη θέσουν υπό έλεγχο. Στο σημείο βρίσκονται και υδροφόρες των δήμων αλλά και εθελοντικές ομάδες.

«Η άμεση κινητοποίηση όλων των δυνάμεων από αέρος και από εδάφους απέτρεψε τα χειρότερα» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης. «Η φωτιά τέθηκε ήδη υπό έλεγχο» συμπληρώνει.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική περιοχή στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, με είκοσι οκτώ πυροσβέστες, έντεκα οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το μεγαλύτερο μέρος των επίγειων δυνάμεων παραμένει στο σημείο και επιχειρεί μέχρι την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς. Η πυρκαγιά δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή, καίει σε δύσβατο δασικό τμήμα νοτίως του Ταξιάρχη, ωστόσο σύμμαχοι στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων μέχρι αυτή την ώρα στάθηκαν ο καιρός και οι ασθενείς άνεμοι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα