back to top
35.9 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

35.9 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

«Καμπανάκι» Παγώνη για τους ανεμβολίαστους – Ανοίγουν ξανά ολόκληρες κλινικές Covid

Διαβάστε επίσης

Τον κώδωνα του κινδύνου για τους ανεμβολίαστους έκρουσε για ακόμη μία φορά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «από 50 και πάνω δεν θέλουν και πολύ για να φτάσουν στη ΜΕΘ και με ένα υποκείμενο νόσημα». «Αυτά δεν είναι προσωπικές μας απόψεις είναι επιστημονικά δεδομένα και μελέτες», σημείωσε.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ,  από σήμερα ανοίγουν ξανά ολόκληρες κλινικές Covid που είχαν κλείσει στα νοσοκομεία της χώρας, σημειώνοντας ότι οι εισαγωγές covid στα νοσοκομεία από 5 έγιναν 45 σε επτά ημέρες. «Δεν πάμε καθόλου καλά και αν δεν εμβολιαστούμε κανένας δεν ξέρει το μέλλον μας» πρόσθεσε.

Στο ερώτημα εάν φέτος θα κάνουμε ρεβεγιόν, η κ. Παγώνη τόνισε πως εάν οι εμβολιασμένοι δεν φτάσουν στο 80% στα τέλη Αυγούστου και επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις του καθηγητή Μαγιορκίνη για τέλος Δεκεμβρίου «δεν χρειάζεται να ρωτάτε τίποτα, θα ερμηνεύετε μόνοι σας την εξέλιξη των γεγονότων». Εάν το τείχος ανοσίας χτιστεί έως τον Δεκέμβριο, θα γίνει «χαμός» στα νοσοκομεία τον Οκτώβριο, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Για το ενδεχόμενο χορήγησης και τρίτης δόσης εμβολίου, η κ. Παγώνη τόνισε ότι σίγουρα θα υπάρξει για το 80% με 90%. Για όσους εμβολιάστηκαν το τελευταίο διάστημα, εκτίμησε ότι η τρίτη δόση τους θα χορηγηθεί το επόμενο καλοκαίρι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα