back to top
28.8 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

28.8 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Θ. Σκυλακάκης: Οι πόροι θα αξιοποιηθούν με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και αποτελεσματικότητα

Διαβάστε επίσης

Προχρηματοδότηση, ύψους 4 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, εκταμίευσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης (NextGeneration EU).

Το ποσό των 4 δισ. ευρώ (2,3 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 1,7 δισ. ευρώ σε δάνεια), αντιστοιχεί στο 13% των επιχορηγήσεων και δανείων που προορίζονται για τη χώρα στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).

Με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και αποτελεσματικότητα προς όφελος της οικονομικής ανάκαμψης, της κοινωνικής συνοχής και του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας, θα αξιοποιηθούν οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε τα εξής: «Μπήκαν σήμερα στους λογαριασμούς του ελληνικού δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος 4 δισ. ευρώ που αποτελούν την προκαταβολή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”. Οι πόροι αυτοί, σημαντικό τμήμα των οποίων αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, θα αξιοποιηθούν με την μέγιστη δυνατή ταχύτητα και αποτελεσματικότητα προς όφελος της οικονομικής ανάκαμψης, της κοινωνικής συνοχής και του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα