back to top
28.5 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

28.5 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Που βρίσκεται το νέο γκράφιτι της Αθήνας αφιερωμένο στον Οδυσσέα Ελύτη – Τι απεικονίζει

Διαβάστε επίσης

Είχε έρθει η ώρα της Φιλοσοφικής Σχολής να αλλάξει πρόσωπο. Η αρχή είχε γίνει νωρίτερα με την εκπληκτική τοιχογραφία του Γιώργου Κόρδη με θέμα την Οδύσσεια που ολοκληρώθηκε τέλος Μαρτίου. Με την ελπίδα ότι τον Σεπτέμβρη θα υποδεχτεί ξανά τους φοιτητές στους χώρους της, αυτές τις μέρες ολοκληρώθηκε ένα νέο έργο μνημειακών διαστάσεων, ένα γκράφιτι που καλύπτει δύο πλευρές της πρόσοψης της Φιλοσοφικής.

Ο street artist Simple G δημιουργεί και μας εκπλήσσει στη Φιλοσοφική


Ένα νέο κορίτσι κατέλαβε τέσσερις ορόφους του κτιρίου. Με την ενθάρρυνση του κοσμήτορα Αχιλλέα Χαλδαιάκη ο γνωστός τοιχογράφος Simple G δημιούργησε δύο έργα με θέμα την ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη. Στη μια πλευρά, δεξιά της εισόδου της Σχολής, ένα κορίτσι διαβάζει το «Ημερολόγιο ενός αθέατου Απριλίου». Στην άλλη πλευρά φύλλα με στίχους του ποιητή.

– Ὅλα χάνονται. Τοῦ καθενὸς ἔρχεται ἡ ὥρα.
– Ὅλα μένουν. Ἐγὼ φεύγω. Ἐσεῖς νὰ δοῦμε τώρα.

Το νέο έργο ομορφαίνει, δίνει χρώμα στο τσιμεντένιο οικοδόμημα. Χρησιμοποιεί το αστικό τοπίο ως καμβά, και το μεταστρέφει σε έργο τέχνης που αναδεικνύει την διαχρονικότητα της ποίησης του Οδυσσέα Ελύτη.

Ποιος είναι ο Simple G

Ο απλός Γιώργος είναι ένας ξεχωριστός καλλιτέχνης του δρόμου, ένα σύγχρονος τοιχογράφος της πόλης. Από μικρός φανέρωσε τη δεξιότητα να ζωγραφίζει και από νωρίς μυήθηκε στα μυστικά της βυζαντινής ζωγραφικής. Η υπέρβαση έγινε όταν αφιερώθηκε στις συνθέσεις μνημειακών διαστάσεων, εξαιρετικά τολμηρές λόγω του ύψους, όπου απαιτείται ειδική αιώρηση με γερανό.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών αλλά δεν θα τον εντοπίσετε να υπερηφανεύεται κάπου για τις επιδόσεις του. Προτιμά την ησυχία των βουνοκορφών και την αιώρηση στα ουράνια, σα να εκπληρώνει ένα τάμα που έκανε παιδί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα