back to top
23.7 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

23.7 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας του υπ. Υγείας στον 9.84: Θα συγχωνευθούν κλινικές, θα γίνουν συμπράξεις με ιδιωτικό τομέα

Διαβάστε επίσης

” Το καμπανάκι έχει ήδη χτυπήσει για το ΕΣΥ. Είναι παρόμοια η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε με εκείνη στα τέλη Φεβρουαρίου 2021 ”  επεσήμανε ο Γιάννης Κωτσιόπουλος  Γενικός Γραμματέας των Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας ο οποίος μίλησε σήμερα στον Αθήνα 984.
Ο κύριος Κοτσιόπουλος σημείωσε ότι ήδη εκτελούνται επιχειρησιακά σχέδια για την αύξηση κλινών ΜΕΘ, ενώ αυτή τη στιγμή, νοσηλεύονται πάνω από 2.200 ασθενείς με κορονοιό κι οι περισσότεροι δεν είναι εμβολιασμένοι. Σε ποσοστό 85% είναι άνω των 40 ετών.
Ο ασφαλέστερος δρόμος για την κανονικότητα είναι ο εμβολιασμός είπε ο γγ του Υπ. Υγείας και συμπλήρωσε ότι  εάν αυξηθεί στις επόμενες εβδομάδες το ποσοστό εμβολιασμένων, θα προστατευτεί και το σύστημα υγείας κι όλοι μας.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει χρόνος ενόψει φθινοπώρου για να εμβολιαστούμε. Υπάρχει διαθεσιμότητα εμβολίων σε όλη τη χώρα. Ακόμη και να κολλήσουμε τον ιό, εάν είμαστε εμβολιασμένοι, δε θα νοσήσουμε βαριά, τόνισε .
Για το μέτρο της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών
Ο κύριος Κοτσιόπουλος  περιέγραψε τις δράσεις που αναλαμβάνονται για  να  αντιμετωπισθεί η νέα αύξηση των κρουσμάτων ενόψει ενός πολύ δύσκολου Φθινοπώρου. Όπως είπε ” Είχε δοθεί αρκετός χρόνος σε όλους τους υγειονομικούς να κλείσουν το ραντεβού τους. Να σημειώσουμε ότι υπάρχει μεγάλη πρόοδος τις τελευταίες 10 μέρες. Έχουμε ξεπεράσει σε εμβολιασμένους υγειονομικούς, το 80% στο νοσηλευτικό προσωπικό και το 90% στους γιατρούς.”
” Έχουμε εντοπίσει που πιθανόν να έχουμε προβλήματα με τις αναστολές, και τα νοσοκομεία έχουν προετοιμάσει τις λύσεις, όπου δημιουργηθούν κενά.
Εμείς δε θέλουμε να χάσουμε κανέναν, όλοι έχουν προσφέρει, αλλά χρέος της πολιτείας είναι να προστατεύσει πρώτα τις ευάλωτες ομάδες, με χρόνιες ασθένειες. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δε θα τους συμβεί κάτι από έναν ανεμβολιάστο υγειονομικό.”
” Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα κενά που ίσως δημιουργηθούν είναι με τους νοσηλευτές μας, που είναι απαραίτητοι. Για να αντιμετωπίσουμε τα κενά που θα προκύψουν από τις αναστολές θα συγχωνευθούν  κλινικές, ενώ όσον αφορά στα κενά που θα προκύψουν στις διοικητικές υπηρεσίες των νοσοκομείων, θα πάμε σε συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, όπως είναι η σίτιση, η φύλαξη, οι τεχνικές υπηρεσίες. Εκτιμώ ότι κοντά στις 10.000 θα είναι οι εργαζόμενοι που δε θα συνεχίσουν στο σύστημα υγείας.
Εάν κάποιοι από τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους και μετά την 1η Σεπτεμβρίου, θα επιστρέψουν στο σύστημα υγείας, αλλά σε άλλες θέσεις από εκείνες που είχαν. Θα υπάρχει διοικητική πράξη άμεσα, θα επιστρέψουν στα καθήκοντα που θα τους ορίσει η υπηρεσία τους”  κατέληξε ο γγ του υπ. Υγείας .
Αθήνα 984
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα