back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Έχουν εκδοθεί 5.895 πράξεις αναστολής καθηκόντων για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται η επίδοση Φύλλων Αναστολής στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εκδοθεί και επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, 5.895 πράξεις αναστολής για τους εργαζόμενους μόνο στα νοσοκομεία.

Αντίστοιχες πράξεις εκδίδονται τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) όσο και για άλλους φορείς του Υπουργείου Υγείας. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και τηρείται ακριβώς, όπως ορίζει ο νόμος, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας.

Επίσης η Επιτροπή εισηγείται τη συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια μόνο σε εμβολιασμένους, Οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να παρακολουθούν ηλεκτρονικά τις εργασίες των συνεδρίων.

ΣτΕ: Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία

Νωρίτερα το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, που συνεδρίασε σε σχηματισμό Ολομέλειας είπε «όχι« στο αίτημα υγειονομικών από δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας για έκδοση αναστολής επί της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και εφόσον δεν εμβολιαστούν τίθενται σε αναστολή εργασίας, από σήμερα, άνευ αποδοχών.

Επίσης ενεργοποιήθηκε σήμερα, στις 15:00, η πλατφόρμα https://loipoepikouriko.moh.gov.gr/Home.aspx, για την υποβολή αιτήσεων λοιπού, πλην γιατρών, επικουρικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν από την αναστολή καθηκόντων που αφορά την εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των επαγγελματιών υγείας. H διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, στις 15:00.

Έλενα Μπρέγιαννη, Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα