back to top
31.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

31.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Πρωτόκολλο συνεργασίας γ. γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης Φτώχειας του Υπ. Εργασίας και ΟΚΑΝΑ

Διαβάστε επίσης

Στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με στόχο τη συγκρότηση ολοκληρωμένου πλαισίου παρεμβάσεων και δράσεων σε καταυλισμούς και οικισμούς Ρομά, προχώρησαν η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ).

Στόχος η ενίσχυση των δράσεων στον αγώνα κατά των ναρκωτικών, με την ισότιμη πρόσβαση των Ρομά σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας και τη δράση του Ο.ΚΑ.ΝΑ για την πρόληψη, τη μείωση της βλάβης και την κοινωνική επανένταξη της ευπαθούς αυτής ομάδας.

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γ. Σταμάτης υπογράμμισε ότι: «Η συνένωση των δυνάμεων της Γενικής Γραμματείας με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. έχει στόχο να υποστηρίξει την ευάλωτη κοινωνική ομάδα των Ρομά και ειδικότερα τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης, τόσο στο επίπεδο μείωσης βλάβης, όσο και θεραπείας, με στοχευμένες δράσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινότητας αυτής. Καίρια σημασία στην προσπάθεια αυτή έχει η ενδυνάμωση των νέων Ρομά, μέσω προγραμμάτων πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά των ναρκωτικών, ενισχύοντας έτσι την ισότιμη πρόσβασή τους σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και κατ’ επέκταση την κοινωνική τους ένταξη».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Αθανάσιος Θεοχάρης, δήλωσε: « Με τη δημιουργία ενός ενιαίου, ολοκληρωμένου και συνεκτικού πλαισίου θα μπορέσουμε στοχευμένα και εστιασμένα να παρέχουμε την υποστήριξη στους ανθρώπους αυτούς και να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.».

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα