back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Δ. Παρασκευής: Ασπίδα προστασίας της κοινωνίας ο εμβολιασμός των παιδιών

Διαβάστε επίσης

«Ο χρόνος έρευνας πάνω στο εμβόλιο ήταν επαρκής και είναι ο χρόνος που συνήθως χρησιμοποιείται για όλα τα σκευάσματα. Δεν υπάρχει σκεύασμα, φάρμακο ή εμβόλιο που να έχει δοκιμαστεί για 10 έτη»  ξεκαθάρισε μιλώντας στο Αθήνα 984 και στους  Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής, Δημήτρης Παρασκευής.
«Το ακούσαμε και αυτό ως δικαιολογία από  αυτούς που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο» πρόσθεσε, τονίζοντας πως έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει χορηγηθεί στην πράξη και μάλιστα σε δισεκατομμύρια ανθρώπους. Το επιχείρημα ότι είναι δοκιμαστικό και δεν είχε μεγάλο διάστημα, δεν ισχύει»
 
Αναφορικά με το  εμβόλιο της Pfizer εξήγησε πως η κατεπείγουσα άδεια που χορηγήθηκε, έγινε λόγω του χαρακτήρα της πανδημίας. «Κάποιες διαδικασίες -χωρίς όμως έκπτωση σε ζητήματα ασφάλειας- κινήθηκαν νωρίτερα. Δεν είναι κάτι πρωτοφανές και είναι κάτι που έχει γίνει με κριτήριο το όφελος της κοινωνίας. Αν δεν είχαμε το εμβόλιο θα είχαμε 2 ή 3 φορές περισσότερος θανάτους το 2021 από όσες έχουμε τώρα»
Σχετικά με ενδεχόμενες παρενέργειες στον κύκλο των εφήβων κοριτσιών, τόνισε πως «είναι δεδομένο ότι το εμβόλιο δεν τον επηρεάζει» ενώ όσον αφορά στις αλλεργίες, είπε ότι ισχύει ότι και για τους ενήλικες.

Επισήμανε πως αν δεν εμβολιαστούν τα παιδιά  θα αποτελέσουν την βασική ομάδα διασποράς του ιού«Ο βαθμός επικινδυνότητας για τα παιδιά είναι πολύ μικρός, ωστόσο έχουμε  ένα πολύ μολυσματικό στέλεχος , τα παιδιά θα αποτελέσουν την βασική ομάδα διασποράς του ιού αν δεν εμβολιαστούν. Είναι σημαντικό να αποτελέσει ο εμβολιασμός των παιδιών ασπίδα προστασίας της κοινωνίας, αλλά και να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σχολεία»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα