back to top
32.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

32.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Οι Έλληνες αποχαιρετούν τον Μίκη Θεοδωράκη

Διαβάστε επίσης

Σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, που άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 96 ετών. Από νωρίς, απλός κόσμος, Έλληνες και ξένοι διαφόρων ηλικιών, συγκεντρώνονται γύρω από τη Μητρόπολη περιμένοντας να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο συνθέτη και μαχητή των λαϊκών αγώνων.

Στις τρεις το μεσημέρι δεν είχε ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα, ωστόσο αρκετός κόσμος έχει ήδη μαζευτεί έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών.

Η πρώτη ημέρα θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα.

Θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 7 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 4 μ.μ.).

Θα ακολουθήσει στις 3 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια η σορός του Μ. Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Εν τω μεταξύ νέα εμπλοκή προέκυψε σήμερα, αυτή τη φορά, με το γραφείο τελετών που θα αναλάβει την κηδεία.

Τελικώς, με νέα προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο της Αθήνας, δίνεται το δικαίωμα στους εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να επιλέξουν και το γραφείο τελετών. Η οριστική δικαστική απόφαση θα εκδοθεί αύριο στις 8 το πρωί. .

Νωρίτερα, κατά τη συζήτηση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, οι δύο πλευρές -ο εκτελεστής της τελευταίας βούλησης του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, Γ. Αγοραστάκης, και οι συγγενείς του, Μυρτώ Θεοδωράκη, Μαργαρίτα και Γιώργος- εξέφρασαν την κοινή τους θέληση να ακολουθηθεί η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη ως προς τον ενταφιασμό του και τον τόπο αυτού.

Ωστόσο, η πλευρά της Μαργαρίτας Θεοδωράκη υποστήριξε ότι «κάνει σεβαστή την τελευταία βούληση του πατέρα της», με εξαίρεση το θέμα ανάθεσης επιλογής γραφείου, καθώς κατά την ίδια, θα πρέπει να επιλεγεί το συγκεκριμένο γραφείο που έχει ήδη ασχοληθεί με το ζήτημα.

Μάλιστα, o πληρεξούσιος δικηγόρος του Γ. Αγοραστάκη δήλωσε ότι παραιτείται του αιτήματος για το συγκεκριμένο γραφείο τελετών, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες. «Για να εκτελεστεί η επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, παραιτείται ως προς την επιλογή γραφείου τελετών με τη δήλωση ότι διατηρεί το δικαίωμα επιλογής του γραφείου σύμφωνα με τη ρητή δέσμευσή του εκλιπόντος» ανάφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι «μιλάμε για μια κορυφαία προσωπικότητα γνωστό σε όλο τον πλανήτη. Δεν είναι απλά ένας νεκρός».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα