back to top
31.4 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

31.4 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Κ. Λαγουβάρδος: Πιθανότητα ισχυρών βροχοπτώσεων το επόμενο διήμερο στην Εύβοια, ελπίζω να ποτίσουν απλά το έδαφος και να μην έχουμε πλημμύρες

Διαβάστε επίσης

Φθινοπωρινό θα παραμείνει και τις επόμενες ημέρες το σκηνικό του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Όπως ανέφερε ο Μετεωρολόγος και Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κ. Μα, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, οι τελευταίες εκτιμήσεις δείχνουν ότι μέχρι και την Πέμπτη θα έχουμε αυτό το μοτίβο του καιρού, δηλαδή, χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ισχυρούς ανέμους και σε κάποιες περιπτώσεις βροχές, πιθανότατα μεγάλης έντασης.

«Παρατηρείται ένα ισχυρό βόρειο ρεύμα ανέμου στο Αιγαίο και βροχές οι οποίες επηρεάζουν το ανατολικό τμήμα της χώρας, δηλαδή την Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια ίσως κάποια στιγμή και την Αττική και την Κρήτη», ανέφερε.

Μάλιστα, σημείωσε ότι είναι πολύ σοβαρό το ενδεχομένως το διήμερο Τετάρτης – Πέμπτης να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Εύβοια, τονίζοντας ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

«Στην Εύβοια, τις επόμενες δύο ημέρες αναμένεται θα έχουμε σύγκλιση ανέμων με αρκετές βροχές, περισσότερο προς το κεντρικό κομμάτι. Πρόκειται για ένα νησί που με αυτόν τον τύπο καιρού συγκεντρώνει μεγάλα ύψη βροχής και χιονιού επομένως η καμένη έκταση στο βόρειο τμήμα της, μας ανησυχεί, ειδικά μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού. Χρειάζεται προσοχή.

Θα παρακολουθήσουμε πως εξελίσσεται το φαινόμενο. Ελπίζω να είναι τέτοιες οι βροχές που να ποτίσουν απλά το έδαφος και να μην έχουμε πλημμύρες».

Στην Αθήνα, εκτίμησε ότι υπάρχει πιθανότητα βροχής την Πέμπτη, ημέρα διεξαγωγής της 1ης Ειδικής Διαδρομής του Ράλλυ Ακρόπολις.

Πάντως, ο κ. Λαγουβάρδος, υπενθύμισε ότι πολλές φορές εντός του Σεπτεμβρίου ο καιρός παρουσιάζει ένα πιο φθινοπωρινό πρόσωπο.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι μέχρι την Πέμπτη η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς Κελσίου, την Παρασκευή θα αγγίξει τους 28 ενώ από το σαββατοκύριακο, ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει αισθητή βελτίωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα