back to top
31.3 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

31.3 C
Athens
Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2024

Γ. Χρούσος: Δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να κάνω το εμβόλιο στα παιδιά και στα εγγόνια μου

Διαβάστε επίσης

«Δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να κάνω το εμβόλιο στα παιδιά και στα εγγόνια μου. Οι μελέτες και τα δεδομένα από εκατομμύρια παιδιά σε ΗΠΑ και Καναδά έδειξαν ότι το εμβόλιο mrna της pfizer που έχει δοθεί  είναι εξαιρετικό, ακίνδυνο και προφυλάσσει από τη νόσο»  Αυτό δήλωσε ο Γιώργος Χρούσος, ομότιμος καθηγητής παιδιατρικής στο ΕΚΠΑ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Κατερίνα Παπαβασιλείου.
Όπως είπε ο κ Χρούσος «με το άνοιγμα των σχολείων αναμένουμε αύξηση κρουσμάτων αλλά όχι τέτοια που να μας αναστατώνει. Τα παιδιά ακόμα κι αν αρρωστήσουν το περνάνε ελαφριά ωστόσο πρέπει να εμβολιαστούν αφενός για να προστατευτούν – είχαμε 3 θανάτους παιδιών- αλλά και για τη δημόσια υγεία»
Αναφερόμενος στα εμβόλια σε συνδυασμό με την σύσταση των ειδικών στη Βρετανία να αποφύγουν τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 15 ο κ. Χρούσος επεσήμανε: «Και η δική μας επιτροπή στην Ελλάδα ήταν επιφυλακτική, ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν με τη μετάλλαξη “Δ” Αυτή η μετάλλαξη πιάνει και τα παιδιά και είναι σαφώς πιο επικίνδυνη από τις προηγούμενες. Η Βρετανία, δεν είναι υπόδειγμα ως προς τους εμβολιασμούς. Η δική μας Επιτροπή είναι καλύτερη, είχαμε λιγότερα θύματα από τη Βρετανία και είναι υποδειγματική στη λειτουργία της. Είναι από τις καλύτερες που έχουν συσταθεί» 
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα