back to top
19.2 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

19.2 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

«Πυρά» ΓΣΕΕ κατά κυβέρνησης: Νομοθετεί αδιακρίτως, χωρίς διάλογο

Διαβάστε επίσης

Εφ΄ όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση από την ΓΣΕΕ αλλά και πυρά μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων κατά την διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε η Συνομοσπονδία Εργατών στην Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της Διεθνούς Εκθέσεως.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, έκανε λόγο για 10ετία λιτότητας , έκρηξης της ανεργίας, επιδείνωσης των εργασιακών σχέσεων και δημοκρατικού ελλείμματος, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εν μέσω υγειονομικής κρίσης “νομοθετεί αδιακρίτως, χωρίς διάλογο”.

Όπως επισήμανε ο κ. Παναγόπουλος ο νόμος για τα εργασιακά εισήγαγε με βίαιο τρόπο την ατομική σύμβαση εργασίας και αποδυνάμωσε την επιθεώρηση εργασίας,, οι παρεμβάσεις στην επικουρική ασφάλιση θα έχουν οικονομικές επιπτώσεις στο χρέος της χώρας, ο κατώτατος μισθός υπολείπεται κατά περίπου 160 ευρώ του ορίου της φτώχειας, ενώ το κύμα ακρίβειας απειλεί τα νοικοκυριά.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, χαρακτήρισε δύσκολη αλλά επιβεβλημένη εκ των συνθηκών την απόφαση της Συνομοσπονδίας να μην πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην συμπρωτεύουσα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν μπορούμε να γίνουμε υποδοχείς υγειονομικών βομβών, που απειλούν ανθρώπινες ζωές για να πραγματοποιήσουμε επετειακή διαδήλωση”.

“Τους αγώνες, τους δίνουν οι ζωντανοί”, πρόσθεσε ο Γιάννης Παναγόπουλος και κάλεσε τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν και να τηρούν τους κανόνες υγειονομικής προστασίας.

Η διάσταση απόψεων μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων κατέστη σαφής κατά τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των άλλων παρατάξεων.

Ο αναπληρωτής γραμματέας οργανωτικού Θάνος Βασιλόπουλος, υπογράμμισε ότι στην παρούσα συγκυρία, μια διαδήλωση δεν έχει επετειακό χαρακτήρα αλλά τεράστια σημασία και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι σε μια περίοδο κατά την οποία από τις 120 κλαδικές συμβάσεις εργασίας έχουν απομείνει μόλις τέσσερις και η κυβέρνηση πλήττει με χειρουργική ακρίβεια στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, τα συνδικάτα βρίσκονται σε αναντιστοιχία με τις ανάγκες των εργαζομένων και θα περιθωριοποιηθούν.

Ο Νίκος Φωτόπουλος, μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ, χαρακτήρισε εργατοκτόνο τον εργασιακό νόμο, προσθέτοντας ότι μετατρέπει τους εργαζόμενους σε διακόπτες τους οποίους ο εργοδότης χρησιμοποιεί κατά το δοκούν.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, υποστηρίζοντας ότι βρέθηκε στην συμπρωτεύουσα για τουρισμό και έκανε λόγο για συμβιβασμένους που φέρουν ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κόσμος της εργασίας.

Αυτή την ώρα παραχωρεί συνέντευξη τύπου το ΠΑΜΕ.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα