back to top
35.9 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

35.9 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Μ. Παγώνη: Ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων – Σε 20 ημέρες τα αποτελέσματα

Διαβάστε επίσης

Την έντονη ανησυχία της για το άνοιγμα των σχολείων εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα θα φανούν σε 20 ημέρες. «Φοβόμαστε όσο δεν φαντάζεστε. Μπορεί να δούμε και παιδιά στις ΜΕΘ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη να τοποθετηθούν συνεργεία εμβολιασμού στα σχολεία και τόνισε πως «ακόμα δεν έχουμε κάνει τίποτα» αναφορικά με τα ποσοστά εμβολιασμού στα παιδιά, τα οποία έχουν εμβολιαστεί κατά 21% στην ηλικιακή ομάδα 15-17, ενώ για τις ηλικίες 12-15 έχει εμβολιαστεί το 13%. «Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι παιδίατροι», πρόσθεσε.

Σχετικά με την επόμενη μέρα της πανδημίας, η κα Παγώνη έκανε λόγο για ένα δύσκολο τρίμηνο μέχρι το τέλος τους έτους, ενώ αποκάλυψε πως θα συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες και την άνοιξη του 2022.

Για την χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου, η κα Παγώνη ξεκαθάρισε πως πέρα από τους ανοσοκατεσταλμένους, αναμνηστική δόση θα λάβουν μέσα στον επόμενο μήνα και οι υγειονομικοί όπως και οι άνω των 60.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα