back to top
20.7 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

20.7 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Οι εξαγγελίες του νέου προέδρου της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιου

Διαβάστε επίσης

Ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αναφέρθηκε ήδη σε πολλά σημαντικά ζητήματα γύρω από το ελληνικό μπάσκετ και για το πώς θα μπορέσει να βελτιωθεί το άθλημα και να προχωρήσει σε στέρεες βάσεις.

Αναφερόμενος στα σωματεία είπε: «Νοιαζόμαστε για τα σωματεία. Είμαστε εδώ για σωματεία και όχι το αντίθετο. Θα υπάρχει οικονομική και οργανωτική διαφάνεια. Ισονομία, αξιοκρατία, διαφάνεια είναι το τρίπτυχο. Λειτουργεί ήδη ένα γραφείο εξυπηρέτησης σωματείων: 1. Για εγγραφή στο μητρώο, 2. Για νομική – λογιστική βοήθεια και υποστήριξη, 3. Για άμεση επίλυση προβλημάτων».

Για την Γ.Σ. της ΕΟΚ και τα πλάνα της: «Σημαντικό πρότζεκτ για εμάς ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ΕΟΚ. Ως την 1/6/2024 στόχος μας είναι να έχει ολοκληρωθεί αυτό το πλάνο.

Το Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί η ΓΣ της ΕΟΚ, αφού πρώτα γίνουν συζητήσεις με τα σωματεία φυσικά. Θα συζητηθούν η αλλαγή καταστατικού, το οργανόγραμμα, το πλαίσιο μεταγραφών, το πλαίσιο λειτουργίας προσωπικού, το πλαίσιο λειτουργίας Εκπροσώπων παικτών.

Θα δημιουργηθεί συμβουλευτική επιτροπή με προσωπικότητες διεθνούς μπάσκετ, στην οποία πρόεδρος θα είναι ο Κωστής Ζομπανάκης. Επίσης Θα δημιουργηθεί Μουσείο μπάσκετ σε άμεση διασύνδεση με το Μουσείο μπάσκετ της ΧΑΝΘ.»

Για τις μικρότερες ηλικίες και το σχέδιο που υπάρχει: «Το δεύτερο κομμάτι είναι να βγάλουμε σωστούς ανθρώπους στην κοινωνία. Είναι το αξιακό κομμάτι στο playbook, τι σημαίνει ομαδικότητα, πειθαρχία και σεβασμός.

Η ουσία μας είναι το αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο τώρα είναι παρωχημένο. Δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά διαδικασιών και ανθρώπων. Θα υπάρχει ομάδα εργασίας για τη γραφή της ελληνικής σχολής μπάσκετ.»

Οι προθέσεις του για τις Εθνικές κατηγορίες: «Βασικός μας στόχος και πρόθεσή μας είναι η κάλυψη της Α2 Ανδρών και της Α1 Γυναικών από την Δημόσια Τηλεόραση. Θα γίνει σταδιακή μείωση των ομάδων των Εθνικών Κατηγοριών Α2, Β’ και Γ’ Εθνική Ανδρών από 130 σε 70 σταδιακά σε βάθος τετραετίας

Θα υπάρχει αναδιάρθρωση σε βάθος τριετίας, ξεχωριστό αναπτυξιακό πρόγραμμα και θα γίνει από τη φετινή σεζόν All Star Weekend. Η πρότασή μας είναι να γίνει φέτος Final 4. Από την επόμενη σεζόν στόχος είναι να υπάρχει κυπελλούχος ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και θα μετέχει σε Final 8 με τις επτά καλύτερες ομάδες της Basket League».

Τι θα προτείνει για την ΚΕΔ: «Η πρότασή μου για την ΚΕΔ προς το ΔΣ θα είναι η εξής: Ειδικός σύμβουλος θεμάτων διαιτησίας – Υπεύθυνος Διαιτητών – Κριτών: Χρήστος Χριστοδούλου.
Η ΚΕΔ θα είναι τριμελής με τον Νίκο Πιτσίλκα πρόεδρο και μέλη τους Μουζάκη – Μπήτη.»

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα