back to top
17.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

17.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Στη Δικαιοσύνη παραπέμφθηκαν οι 11 συλληφθέντες που συνδέονται με τα γεγονότα των δύο προηγούμενων 24ωρων στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη. Οι περισσότεροι είναι ανήλικοι και διώκονται για οπλοκατοχή.

«Για εμάς είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοιου είδους εγκληματικές συμπεριφορές» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα περιθώριο ανάδειξης και μετάδοσης φασιστικών συμπεριφορών οποιουδήποτε χρώματος».

Ευθύνη στην κυβέρνηση για την «έκρηξη της νεοναζιστικής βίας» επιρρίπτει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Νάσος Ηλιόπουλος «Η αναβάθμιση της ακροδεξιάς της πτέρυγας και η ανοχή ακόμα και της δημοσιοποίησης ονομάτων νηπίων με μεταναστευτική καταγωγή από βουλευτή της δίνει χώρο στους νεοναζί», είπε χαρακτηριστικά .

«Η μάχη κατά του φασισμού είναι διαρκής. Καμία ανοχή στη βία. Η εμφάνιση φασιστικών αντιλήψεων και πρακτικών στο σχολείο της Σταυρούπολης είναι άκρως ανησυχητική», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Νέο “πεδίο μάχης” νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, καθώς κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα έξω από το σχολείο και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και κρατούσαν πυρσούς.

Αίτημα για κλήση δύο ακόμη προσώπων που φέρονται να είχαν επικοινωνία με την 37χρονη κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση με βιτριόλι που εξαπέλυσε σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου ζήτησε ο συνήγορος του θύματος κατά την ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Νωρίτερα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου που ολοκλήρωσε την κατάθεσή της δήλωσε πεπεισμένη ότι η κατηγορούμενη είχε πρόθεση να την σκοτώσει και ότι δεν έχει μετανιώσει για την πράξη της. Η κατηγορούμενη δε ζήτησε συγγνώμη από το θύμα της επίθεσης πυροδοτώντας την αντίδραση της οικογένειας της Ιωάννας, όταν κάτι ψέλλισε απευθυνόμενη στην πρόεδρο.

Με τις θετικές ψήφους των 158 βουλευτών της ΝΔ, υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την τροποποίηση της σύμβασης του ΟΛΠ με την Cosco.

Επιδότηση και στους λογαριασμούς φυσικού αερίου εκτός από τους λογαριασμούς ρεύματος, περιλαμβάνει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών. Θα πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων ως έκπτωση από τους προμηθευτές φυσικού αερίου. Οι λεπτομέρειες, καθώς και τα κριτήρια θα καθοριστούν με ΚΥΑ. Με την ίδια τροπολογία, αυξάνεται από τις 150.000 στις 800.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο των γονικών παροχών και των δωρεών σε συγγενείς της πρώτης κατηγορίας.

Την ανάγκη για αύξηση του ποσοστού του εμβολιασμού στη χώρα μας, η οποία βρίσκεται λίγο πιο κάτω κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση με τον δημοσιογράφο των New York Times, Στίβεν Ερλάνγκερ, στο πλαίσιο του Αthens Democracy Forum. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν θα επιβληθεί περαιτέρω υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς.

Για την πρόσφατη συμφωνία με την Γαλλία, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η χώρα μας δεν έχει πρόθεση να μπει σε κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία, προσθέτοντας: “είναι προς όφελος όλων μας η Τουρκία να επανέλθει στις ράγες της διεθνούς νομιμότητας απέναντι στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη”.

Σε άλλος μήκος κύματος ο Ταγιπ Ερντογαν ο οποίος σε δηλώσεις του κατά την επιστροφή του από το Σότσι όπου ειχε συνομιλίες με τον Βλαντιμιρ Πούτιν υπογραμμισε ότι εξετάζει περαιτέρω κοινά βήματα στην αμυντική βιομηχανία με τη Ρωσία σε τομείς όπως οι κινητήρες αεροπλάνων, τα μαχητικά αεριωθούμενα και τα υποβρύχια. Προσθεσε ακόμη πως πρότεινε στον ομόλογό του να συνεργαστούν οι δύο χώρες από κοινού στην κατασκευή δύο πυρηνικών εργοστασίων.

Ξεκινά από αύριο η συνταγογράφηση για τον αντιγριπικό εμβολιασμό. Είναι σημαντικό όλος ο κόσμος να θωρακιστεί έναντι του ιου είπε ο υπουργός Υγείας Θανος Πλευρης και ζητησε να μη συγχέεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα για την πανδημία με τη χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου. Στη χώρα μας , έχει γίνει η παραλαβή 1,7 εκατομμυρίων δόσεων αντιγριπικού εμβολίου, ενώ ο φετινός στόχος είναι τα 4,2 εκατομμύρια εμβόλια.

Εάν οι Πράσινοι συμμετείχαν στην κυβέρνηση, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, θα προτιμούσε τον επικεφαλής του κόμματος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ για αντικαγκελάριο από τη συμπρόεδρο και υποψήφια καγκελάριο στις πρόσφατες εκλογές Αναλένα Μπάερμποκ, σύμφωνα με έρευνα την οποία δημοσίευσε το «Spiegel». Οι συντηρητικοί της Γερμανίας και οι φιλελεύθεροι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν συνομιλίες για πιθανή κυβέρνηση συνασπισμού την Κυριακή, δήλωσαν άνθρωποι του συντηρητικού μπλοκ CDU/CSU.

Ευρωπαϊκή βραδιά απόψε για τις Ελληνικές ομάδες σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Ο Ανδρέας Χανιάς θα μας ενημερώσει…

Kαι ο καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αύριο στην Αττική κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα