back to top
32.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

32.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δεν έχει ίχνος μεταμέλειας – Όταν βγει από τη φυλακή θα θελήσει να με αποτελειώσει

Διαβάστε επίσης

«Είναι προφανές ότι ακόμη και σήμερα παίζει θέατρο, δεν υπάρχει ίχνος μεταμέλειας. Πιστεύω πως όταν βγει από τη φυλακή θα θελήσει να με αποτελειώσει», δήλωσε μεταξύ άλλων η Ιωάννα Παλιοσπύρου εξερχόμενη του δικαστηρίου.

Διαβάστε ολόκληρη την δήλωση της Ιωάννας

«Πληροφορήθηκα ότι δήθεν εγώ γνωρίζω τον λόγο που μου επιτέθηκε, επειδή εκείνη τη στιγμή δεν είχα επαφή ακουστική, μου είχε κλείσει την επαφή ο αστυνομικός. Καλό θα ήταν να σταματήσει να παίζει θέατρο, η κυρία να σταματήσει να υποτιμά τη νοημοσύνη μου και του δικαστηρίου και της κοινής γνώμης. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε θύτες που προσπαθούν να διαχειριστούν την κοινή γνώμη. Είναι προφανές ότι ακόμη και σήμερα παίζει θέατρο, δεν υπάρχει ίχνος μεταμέλειας. Πιστεύω, πως όταν βγει από τη φυλακή -και πέντε και δέκα χρόνια να μείνει στη φυλακή- όταν βγει, θα θελήσει να με αποτελειώσει».

Η δίκη διεκόπη για τις 5 Οκτωβρίου

Στο τελευταίο διάλειμμα της ακροαματικής διαδικασίας και πριν το δικαστήριο διακόψει για την ερχόμενη Τρίτη, 5 Οκτωβρίου η Ιωάννα απευθύνθηκε στην κατηγορούμενη, λέγοντάς της: «Δε θες να με κοιτάξεις; Να με θαυμάσεις; Ξέρω δεν τα πήγες τόσο καλά όσο ήθελες, αλλά κάτι έχει γίνει», είπε η Ιωάννα στην κατηγορούμενη και πρόσθεσε: «Ντρέπεσαι καθόλου; Μόνο να παίζεις θέατρο ξέρεις, ναι παίζεις. “Κοριτσάκι μου” όπως μου έλεγες. Δεν έχεις βάλει μυαλό εδώ και ένα χρόνο που είσαι μέσα. Εδώ θα μείνω δε θα φύγω. Ό, τι και να κάνεις έχεις ξεφτιλιστεί».

Ο αδελφός της Ιωάννας τότε παρενέβη και είπε «σκρόφα, φίδι, τολμάς και την κοιτάς».

Με τις καταθέσεις των μαρτύρων από το περιβάλλον της Ιωάννας συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Η Ιωάννα παρέμεινε καθ όλη τη διάρκεια τς δίκης στην αίθουσα μαζί με την οικογένειά και τους φίλους της που βρίσκονται στο πλευρό της.

Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες

Φίλη Ιωάννας: Η Ιωάννα δεν δημιουργούσε ίντριγκες και αντιπαλότητες

«Η Ιωάννα είχε μια φυσιολογική ζωή, δεν δημιουργούσε ίντριγκες και αντιπαλότητες, δεν γνωρίζω την κατηγορούμενη. Πολλές φορές μας λέγανε πηγαίνετε να την δείτε γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει έπειτα, δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί της, δεν μπορούσε καν να μιλήσει. Ήμασταν εκεί για να μας βλέπει, όσο μπορούσε να δει», κατέθεσε η φίλη της Ιωάννας.

Στη συνέχεια εξετάστηκαν δύο αστυνομικοί οι οποίοι είχαν λάβει μέρος στο προανακριτικό έργο. Ο πρώτος αναφέρθηκε στα ευρήματα μετά την άρση του απορρήτου και ο δεύτερος στην επιχείρηση σύλληψης της κατηγορουμένης η οποία μάλιστα προσπάθησε να διαφύγει και δεν υπάκουσε από την αρχή στους αστυνομικούς.

«Το πρόσωπο και το χρώμα της Ιωάννας παρέπεμπε σε λείψανο»

Ακολούθησε η κατάθεση του διευθυντή της εταιρείας που εργαζόταν η Ιωάννα ο οποίος είπε ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν σημάδια στους τοίχους του κτιρίου από το βιτριόλι.

«Όταν μπήκα στην εντατική αυτό που αντίκρισα ήταν ένας άνθρωπος χωρίς τις αισθήσεις τους με ένα χρώμα καφέ – μαύρο σε όλο το πρόσωπο και το χρώμα παρέπεμπε σε λείψανο. Άκουσα να ψελλίζει «καίγομαι και κρυώνω» και οι νοσοκόμοι τις έδιναν σκευάσματα για να διαχειριστούν το σοκ. Μου είπαν ότι το βιτριόλι ακόμα διάβρωνε τους μύες της. Δεν μπορούσαν να με διαβεβαιώσουν για την κατάσταση της υγείας της, μόνο ότι η ζωή της είναι σε κίνδυνο», είπε ο μάρτυρας.

«Είναι ένα έγκλημα πρωτοφανές που όταν μας ρωτούσαν ποιος μπορεί να το έκανε, δεν πήγαινε πουθενά το μυαλό μας», πρόσθεσε. Αναφερόμενος στην Ιωάννα κατέθεσε πως προσπαθούσε να μη δείξει την απελπισία της στη μητέρα της και η μητέρα της έκανε το ίδιο σε εκείνη. Αναζητούσε συνεχώς τη μητέρα της κάθε πέντε λεπτά, σαν ένα μικρό παιδάκι.

«Ήταν ήρεμη»

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας εξετάστηκε και η γυναίκα οδηγός ταξί που μετέφερε την κατηγορούμενη στο σημείο της επίθεσης. Κατά τη διάρκεια της κούρσας όπως είπε είχαν έναν πολύ σύντομο διάλογος σε ήταν φιλική, ήρεμη, δεν αντιλήφθηκα ταραχή. «Μου είχε πει ότι έχει έρθει από την Αμερική και έψαχνε για δουλειά στην Ελλάδα και της έλεγα ότι εδώ είναι δύσκολα τα πράγματα».

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα