back to top
19.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Στις 6 Οκτωβρίου, στην Άγκυρα, ο νέος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ.

Με μια εμπρηστική ανακοίνωση αντιδρά η Άγκυρα στην ελληνογαλλική συμφωνία, στην οποία περιλαμβάνεται η αγορά των υπερσύγχρονων φρεγατών Belharra. Το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την χώρα μας για “μαξιμαλιστικές θέσεις” σε ό,τι αφορά τις θαλάσσιες ζώνες και τον εναέριο χώρο, οι οποίες όπως ισχυρίζεται είναι ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο. O εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ κατηγόρησε μεταξύ άλλων, την Ελλάδα ότι “αντί να συνεργαστεί, εξοπλίζεται” και ότι προσπαθεί να απομονώσει και να αποξενώσει την Τουρκία, “προκαλώντας ζημιά στην ΕΕ, στην περιφερειακή ειρήνη και στην περιφερειακή σταθερότητα”. Εκτόξευσε, τέλος, απειλές εναντίον της χώρας μας, αναφέροντας ότι οι “μάταιες”, όπως τις χαρακτήρισε, προσπάθειές της “θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο την αποφασιστικότητά της Τουρκίας να προστατεύσει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο”.

“Βαθύτατα ευρωπαϊκό” χαρακτήρισε από τη Σάμο το μεταναστευτικό πρόβλημα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα επισκεφθεί τη νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο, στη θέση “Ζερβού” και το παλιό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, στο Βαθύ. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να πειστούν να αλλάξουν στάση και να συνεισφέρουν εκείνες οι ευρωπαϊκές χώρες που νομίζουν ότι το πρόβλημα δεν τους αφορά, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για ένα Κοινό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στη Θεσσαλονίκη, επεισόδια για δεύτερη μέρα έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου. Ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπα έστησαν οδοφράγματα μπροστά από σχολείο -στην οδό Σμύρνης- με κάδους απορριμμάτων, στους οποίους έβαλαν φωτιά. Οι άγνωστοι επιτέθηκαν κατά δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σχολείο. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά, ενώ έχουν αποκλειστεί οι γύρω δρόμοι. Την ίδια ώρα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτηρούν και σήμερα τον εξωτερικό χώρο του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, αλλά και τους γύρω δρόμους.

Στο μεταξύ, ένταση επικράτησε το πρωί και στο χώρο του 2ου ΕΠΑΛ Πάτρας, στο τέρμα της οδού Αγίας Σοφίας που τελεί υπό κατάληψη, όταν δύο μαθητές ήρθαν στα χέρια με αποτέλεσμα να τραυματιστούν. Τα πνεύματα ηρέμησαν μετα την παρέμβαση των αστυνομικών που έφθασαν στο σημείο.

Σε μεγάλη πίεση το σύστημα υγείας στη Βόρεια Ελλάδα λόγω του ολοένα και αυξανόμενου αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού. Ήδη η πληρότητα των κλινών στις ΜΕΘ φτάνει το 90%. Σε ισχύ από σήμερα και για μια εβδομάδα τοπικά περιοριστικά μέτρα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χαλκιδική και Κιλκίς.

Ανοικτή από σήμερα η συνταγογράφηση για το εμβόλιο της γρίπης, το οποίο συνίσταται σε άτομα άνω των 60 ετών και σε όσους έχουν στο περιβάλλον τους ευάλωτες ομάδες.

Στον μηδενισμό του φόρου γονικής παροχής, που εξήγγειλε από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και ισχύει από σήμερα, αναφέρεται, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι από σήμερα που μηδενίζεται για τη μεσαία τάξη ο φόρος γονικής παροχής, οι γονείς δεν χρειάζεται να ξαναπληρώσουν για να μεταβιβάσουν όσα δημιούργησαν στα παιδιά τους.

Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ, για την υποβολή αιτήσεων από τους κληρονόμους 14.600 συνταξιούχων με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης.

Κλειστή η Κατεχάκη έως τις 2.30 μμ από τη λεωφόρο Μεσογείων έως τη λεωφόρο Κηφισίας στο ρεύμα της ανόδου, λόγω έκτακτων εργασιών της ΕΥΔΑΠ.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Πρεμιέρα στη φετινή Ευρωλίγκα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος στην μετα-Σπανούλη υποδέχεται την Μπασκόνια στο ΣΕΦ στις 21:00, με στόχο να μπει με το δεξί στη φετινή διοργάνωση.

Στον πολιτισμό: Οι “Βάκχες” του Ευριπίδη παρουσιάζονται Σάββατο και Κυριακή στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Τις λεπτομέρειες έχει η Βάσια Μπακετέα…

Και o καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική με βόρειους ανέμους έως και 7 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 23 βαθμοί Κελσίου – 21 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα