back to top
28.1 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

28.1 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Indian Wells: Ξεκίνημα με… νάρκες για τη Σάκκαρη

Διαβάστε επίσης

Η Μαρία Σάκκαρη ξεκινάει από δύσκολο…μονοπάτι το πρώτο της τουρνουά ως παίκτρια του Top 10 της κατάταξης. Μπορεί να εξασφαλίζει μεν την απευθείας πρόκριση στον 2ο γύρο αλλά εκεί θα την περιμένει μια εκ των Βικτόρια Γκόλουμπιτς (Ελβετία) και Μαρκέτα Βοντρούσοβα (Τσεχία).

Η Ελβετή διάνυσε μια εξαιρετική σεζόν μέχρι και το Wimbledon, όπου και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. Από εκεί και πέρα παρουσιάζει μια κάμψη έχοντας κερδίζει μόλις δύο αγώνες και μάλιστα κόντρα στην ίδια αντίπαλο (Μαρία Καμίλα Οσόριο Σεράνο), όμως το πιο σημαντικό που κατάφερε η Γκόλουμπιτς φέτος, ήταν να ανέβει στο Νο46, από το Νο138 που ξεκίνησε τη σεζόν.

Από την άλλη η Μαρκέτα Βοντρούσοβα Νο 37 στον κόσμο, είναι η παίκτρια που έκανε άνω κάτω τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αρχικά με την εκπληκτική της εμφάνιση κόντρα στην Ναόμι Οσάκα την οποία και απέκλεισε, ενώ στη συνέχεια κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό για να ηττηθεί από μια συμπατριώτισσα της Γκόλουμπιτς, την Μπελίντα Μπέντσιτς.

Σε περίπτωση που η Σάκκαρη καταφέρει να περάσει το πρώτο εμπόδιο, στη συνέχεια κατά πάση πιθανότητα, θα πέσει σε μια ακόμη τενίστρια που φέτος έκανε μια εντυπωσιακή σεζόν, κατακτώντας και τον πρώτο της τίτλο WTΑ, την Ισπανίδα και Νο35 του κόσμου, Σάρα Τορίβες Τόρμο.

Ο δρόμος μέχρι τα ημιτελικά

Αν η Σάκκαρη μπορέσει και ξεπεράσει και την Τορίβες Τόρμο, τότε λογικά θα βρει μπροστά της την Τυνήσια και φιναλίστ του πρόσφατου τουρνουά στο Σικάγο, Ονς Ζαμπέρ, για τη φάση των “16”. Την τελευταία φορά που η Σάκκαρη συνάντησε την Ζαμπέρ, ήταν στο τουρνουά της Οστράβα το 2020 με την Ελληνίδα τενίστρια να κάνει την ανατροπή φτάνοντας στα ημιτελικά.

Από εκεί και πέρα η Σάκκαρη έχει να αντιμετωπίσει (θεωρητικά πάντα) δύο τενίστρια που θέλουν “εκδίκηση”, αλλά και μια που η Ελληνίδα τενίστρια θέλει τη ρεβάνς. Τόσο η Νο1 Καρολίνα Πλίσκοβα, όσο και η κάτοχος του τίτλου, Μπιάνκα Αντρέσκου θα θελήσουν να πάρουν το αίμα τους πίσω μετά από τις ήττες τους στο US Open, ενώ η 3η υποψήφια για τα προημιτελικά αναμένεται να είναι η Ανέτ Κόνταβεϊτ, η οποία κέρδισε την Σάκκαρη στον τελικό της Οστράβα πριν από περίπου μια εβδομάδα.

Για τα ημιτελικά όλα είναι ανοιχτά καθώς θα παλέψουν τόσο η φορμαρισμένη Μουγκουρούθα, όσο και οι Αντζελίκ Κέρμπερ, Κόρι Γκοφ και Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα.

Το μονοπάτι της Σάκκαρη

1R: Bye
2R: Γκούλομπιτς (Ελβετία) /Βοντρούσοβα (Τσεχία)
3R: Τορίβες Τόρμο (Ισπανία)
4R: Ζαμπέρ (Τυνησία)
QF: Πλίσκοβα (Τσεχία) /Αντρέσκου (Καναδάς) /Κόνταβεϊ (Εσθονία)
SF: Κρεϊτσίκοβα (Τσεχία)/Γκοφ (ΗΠΑ)/Κέρμπερ (Γερμανία)/Μουγκουρούθα (Ισπανία)

Πηγή-tennis24

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα