back to top
19.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστή είναι αυτήν την ώρα η κάθοδος της Αλεξάνδρας από την συγκέντρωση των εκπαιδευτικών έξω από το εφετείο όπου εκδικάζεται η έφεση κατά της απόφασης που έκρινε παράνομη την απεργία – αποχή από την αξιόλογηση που έχουν κηρύξει ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Περισσότερα θα μας πει ο Πάνος Θεοδωρόπουλος…

Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο- έχουμε προγραμματίσει και δράσεις για να αναδείξουμε τα προβλήματα. Αν κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία μας θα αναπροσαρμόσουμε τις δράσεις μας με γνώμονα πάντα το καλό των μαθητών δήλωσε στον Αθήνα 9.84 Θανάσης Κικινής, πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Με τεράστιες ουρές και μεγάλη αναμονή για τους φοιτητές ξεκίνησε η εβδομάδα στα περισσότερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας και κυρίως το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Αριστοτέλειο. Οι φοιτητές για να εισέλθουν στις σχολές τους οφείλουν να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησής τους και στην είσοδο κάθε κτηρίου ένας ελεγκτής «σκανάρει» τα έγγραφα. Οι πρυτανικές αρχές εκφράζουν την αισιοδοξία ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί τις επόμενες ημέρες.

Στο έλεος των πλημμυρών η Βόρεια Εύβοια δύο μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Κυρίως έχει πληγεί ο Δήμος Νηλέως από την Αγία Άννα έως το Ψαροπούλι. Nέο κύμα κακοκαιρίας με τροπικά χαρακτηριστικά αναμένεται από την Πέμπτη.

Επίσης από τα έντονα φαινόμενα ζημιές υπήρξαν και σε περιοχές της Λάρισας του Ανατολικού Πηλίου στην Χαλκιδική καθώς και στην Κέρκυρα.

Έχουμε ευθύνη που δεν καταφέραμε να περιορίσουμε εγκαίρως τη φωτιά και τώρα, που χάσαμε το δάσος είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Ιωάννης Κοντζιάς. Όπως είπε η βροχή που έπεσε το Σαββατοκύριακο ήταν ίσα ίσα να ποτιστούν οι ελιές ενώ κατήγγειλε ότι ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει ούτε αντιπλημμυρικά ούτε αντιδιαβρωτικά έργα.

Για έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. ευρώ για τις περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος. Δεσμεύτηκε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα.

Στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας μεταβαίνει σήμερα και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα αντιπλημμυρικά έργα δεν μπορούν να περιμένουν. Είναι προτεραιότητα για όλες τις περιοχές που έπληξαν οι πυρκαγιές τονίζει μεταξύ άλλων το ΚΙΝΑΛ.

Έως και αύριο η κακοκαιρία θα επηρεάσει την δυτική και βόρεια Ελλάδα, είπε στον Αθήνα 984 ο Διευθυντής προγνώσεων του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς. Στην Αττική όπως είπε αναμένονται βροχές από το μεσημέρι προς το απόγευμα με τον καιρό να βελτιώνεται από αύριο και την Τετάρτη. Ωστόσο από την Πέμπτη αναμένεται νέα κακοκαιρία με περισσότερα ύψη βροχής, που θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή και θα επηρεαστούν όλες οι περιοχές της χώρας ανάμεσά τους και η Αθήνα, ενώ θα πέσει σημαντικά και η θερμοκρασία.

Στο πεδίο του κορονοϊού: Την ίδια ώρα οι επιπλέον ελευθερίες στους εμβολιασμένους έφεραν νέο προβληματισμό στους επιστήμονες για την πορεία της εξάπλωσης του ιού και υπογραμμίζουν ότι ο κορονοϊός εξακολουθεί να είναι «παρών».

«Προσωπικά θα προτιμούσα αυτό το άνοιγμα να γίνει ένα μήνα αργότερα, ώστε να έχει γίνει η τρίτη αναμνηστική δόση στις ευπαθείς ομάδες», ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος. Ερωτηθείς για το τείχος ανοσίας, ξεκαθάρισε πως «με την παραλλαγή Δέλτα δεν θα φτάσουμε στο τείχος ανοσίας. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε για πάρα πολλά χρόνια με τον ιό».

«Για οργανωμένη προπαγάνδα και ενορχηστρωμένη επίθεση που δέχεται η χώρα μας από κυκλώματα λαθροδιακινητών»,έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Όπως ανέφερε, η οργανωμένη αυτή προσπάθεια άσκησης πιέσεων, γίνεται από τη «βιομηχανία» λαθροδιακινητών που λόγω της μείωσης των μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα κατά 90% το 2021 σε σχέση με το 2019, χάνει πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Για την Ουάσιγκτον αναχωρεί αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας προκειμένου να υπογράψει την ανανέωση διάρκειας πέντε ετών της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δεξαμενή βενζίνης στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Ζαχράνι στο νότιο Λίβανο, όπου ο στρατός προσπαθεί να προστατεύσει τις γειτονικές δεξαμενές και εκκενώνει την περιοχή καθώς υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να προκληθεί έκρηξη, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Και ο καιρός: Νεφώσεις, βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, έως τις μεσημβρινές ώρες στην Αττική. H θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 24 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα