back to top
23.7 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

23.7 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ν. Μηταράκης: Λαθροδιακινητές στοχοποιούν τη χώρα μας

Διαβάστε επίσης

«Για οργανωμένη προπαγάνδα και ενορχηστρωμένη επίθεση που δέχεται η χώρα μας από κυκλώματα λαθροδιακινητών», έκανε λόγο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, απαντώντας στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη.

Όπως ανέφερε ο κ. Μηταράκης, η οργανωμένη αυτή προσπάθεια άσκησης πιέσεων, γίνεται από τη «βιομηχανία» λαθροδιακινητών που λόγω της μείωσης των μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα κατά 90% το 2021 σε σχέση με το 2019, χάνει πολλά εκατομμύρια ευρώ. «Μεταφέρουν ανθρώπους από την ασφαλή χώρα Τουρκία και, αυτό λέγεται εμπόριο ανθρώπινου πόνου», τόνισε ο κ. Μηταράκης, ενημερώνοντας την Εθνική Αντιπροσωπεία, ότι φέτος παρατηρούνται αυξημένες ροές μέσω τουρκικών σκαφών προς την Ιταλία.

«Τα σκάφη αυτά που αποπλέουν από τα τουρκικά παράλια, κινούνται σε διεθνή ύδατα και φέτος έχουν αποβιβάσει περίπου 7.000 ανθρώπους στην Ιταλία», ανέφερε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Αρσένης μίλησε «για εξαφανίσεις προσφύγων που φτάνουν στη χώρα μας», λέγοντας ότι «σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού, περίπου 4.000 αφίξεις δεν έχουν καταγραφεί».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα