back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Μία λίστα προτάσεων προς τις κυβερνήσεις προκειμένου να μειώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας χωρίς να παραβιάζουν τη νομοθεσία της ΕΕ παρουσιάζει σήμερα η Επίτροπος Ενέργειας της Κομισιόν, Κάντρι Σίμσον. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Επιτροπή θα υπενθυμίσει στις χώρες της Ένωσης ότι μπορούν να μετριάσουν τον αντίκτυπο των υψηλότερων τιμών ρύπων, μειώνοντας τους φόρους και επεκτείνοντας τη βοήθεια στις πληττόμενες βιομηχανίες. Επίσης, τα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος μπορούν να λάβουν κουπόνια που θα χρηματοδοτούνται με έσοδα από το σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών, ενώ μπορεί να επιτραπεί στους καταναλωτές η προσωρινή αναβολή των πληρωμών του ρεύματος. Υπό διερεύνησιν από την Κομισιόν το εάν η ΕΕ μπορεί να πραγματοποιήσει κοινές αγορές αερίου, με τον τρόπο που απέκτησε εμβόλια κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τις επόμενες ώρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά με σταδιακή επέκταση στην υπόλοιπη χώρα και παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας. Χαλαζοπτώσεις προβλέπονται σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, ενώ χιονοπτώσεις θα υπάρξουν στα ορεινά κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας και στην Πίνδο από το πρωί της Πέμπτης. Θυελλώδεις θα είναι οι άνεμοι στα πελάγη, οι οποίοι κατά τόπους θα φτάνουν τα 8 και την Παρασκευή στο Ιόνιο τα 9 μποφόρ. Τα φαινόμενα θα πλήξουν την Αττική από τα ξημερώματα της Πέμπτης. Το νέο κύμα κακοκαιρίας με το όνομα “Μπάλος” θα εξασθενήσει από το Σάββατο.

“Παγωμένος” ο πολιτικός κόσμος από την αιφνίδια νοσηλεία της Φώφης Γεννηματά στον Ευαγγελισμό. Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο το βράδυ της Δευτέρας με συμπτώματα ειλεού και ακολούθως διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση της υγείας της οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου. “Να πάνε όλα καλά με την υγεία” της ευχήθηκε στην κ. Γεννηματά η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της, λέγοντάς της ότι είναι μαχήτρια και το έχει αποδείξει. Τον Ευαγγελισμό επισκέφτηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ενημερώθηκε για την εξέλιξη της υγείας της. Προσωπικό μήνυμα για ταχεία ανάρρωση έστειλε και ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Περισσότερα είναι τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία των περιοχών με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στον ενήλικο πληθυσμό, όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Σύμφωνα με την υπουργό, πάνω από το 90% των κρουσμάτων στους μαθητές εντοπίστηκαν από τα self test. Αναφερόμενη στην αξιολόγηση, η υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων ούτε περικοπής κονδυλίων σε σχολεία.

Υπογράφεται αύριο στις ΗΠΑ η ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας. Ήδη στην Ουάσιγκτον βρίσκεται ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στον τρίτο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ και ακολούθως να υπογράψει, μαζί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν, τo Δεύτερο Τροποποιητικό Πρωτόκολλο της Συμφωνίας.

Υποτονική και μη αναμενόμενη χαρακτήρισε, μέσω του Αθήνα 9.84, τη σεισμική ακολουθία στη Σητεία της Κρήτης ο αναπληρωτής διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Βασίλης Καραστάθης, μετά τον χθεσινό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ. Τις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, στους Δήμους Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών Αστερουσίων επισκέπτεται ο Αλέξης Τσίπρας με πρώτο σταθμό, σε λίγη ώρα, το Αρκαλοχώρι.

Για τις 6 Ιουνίου αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία της εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη, η οποία είχε γίνει στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, τον Οκτώβριο του 2017.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Την περικοπή 30.000 θέσεων εργασίας εξετάζει η Volkswagen προκειμένου να μειώσει τα κόστη και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα απέναντι σε εταιρείες όπως η Tesla, σύμφωνα με τη Handelsblatt. “Παράλογη και αβάσιμη” χαρακτήρισε την πληροφορία εκπρόσωπος του σωματείου των εργαζομένων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πολιτισμός: Το 17ο Athens Digital Arts Festival, “Tāctus”, ανοίγει σήμερα τις πόρτες του στο κοινό και μας ξεναγεί ψηφιακά στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Περισσότερα θα μας πει η Νάνσυ Αγγελοπούλου…

Στην αθλητική επικαιρότητα: Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα απόψε στις 10:00, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Euroleague, και μετράει τις δυνάμεις του στο πρώτο φετινό εκτός έδρας δυνατό παιχνίδι του στην διοργάνωση.

Και o καιρός: Σποραδικές βροχές και αργά το απόγευμα στα νοτιοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Μέγιστη θερμοκρασία 22 βαθμοί Κελσίου – 22 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα