back to top
18.3 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

18.3 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Κεραμέως: Κανένα θέμα απολύσεων ή περικοπής κονδυλίων σε σχολεία

Διαβάστε επίσης

«Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων ούτε περικοπής κονδυλίων σε σχολεία» διαβεβαίωσε το πρωί της Τετάρτης αναφερόμενη στην αξιολόγηση η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών η κ. Κεραμέως είπε: «Σέβομαι το δικαίωμα της απεργίας, αλλά ψηφισμένος νόμος πρέπει να εφαρμόζεται».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου. «Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί θα καταγράψουν την πορεία του εκπαιδευτικού έργου σε κάποιους άξονες πχ εκπαιδευτικές μέθοδοι, ένταξη παιδιών με ειδικές ανάγκες, εξωστρέφεια κλπ. Συνεδριάζουν οι καθηγητές μεταξύ τους, καταγράφουν την εκπαιδευτική πορεία, και τα στοιχεία αυτά συλλέγονται σε επίπεδο περιφερειακής διεύθυνσης χωρίς να απομονώνονται σχολεία» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

«Δεν υπάρχει καμία κύρωση, αλλά τρομακτική παραπληροφόρηση» είπε. «Έχουμε αξιολόγηση σχολείου σε πρώτο στάδιο, αξιολόγηση εκπαιδευτικού σε δεύτερο. Πάνω από 6.300 σχολεία κατέθεσαν για πρώτη φορά πλήρη αναφορά αξιολόγησης σε σύνολο άνω των 13.000 σχολείων».

Επίθεση σε φοιτητή

Για την επίθεση στο φοιτητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, η υπουργός ανέφερε ότι μίλησε με το ΥΠΡΟΠΟ για το περιστατικό, κι έγιναν όλες οι ενέργειες, το συγκεκριμένο πρόσωπο κατέθεσε. «Γίνεται αναλυτική έρευνα σχετικά με το περιστατικά που κατέθεσε ο νεαρός» δήλωσε. Για την πανεπιστημιακή αστυνομία σχολίασε ότι «είμαστε στη διαδικασία της κύρωσης των πινάκων στον ΑΣΕΠ και θα ακολουθήσει η εκπαίδευση».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα