back to top
17.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

17.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Στο έλεος της κακοκαιρίας “Μπάλλος” η χώρα. Στα δύο κόπηκε ο Πόρος Κεφαλονιάς, ποτάμια οι δρόμοι στην Καλαμάτα, χιόνια στη Φλώρινα. Εκκενώνονται προληπτικά τρία χωριά στη βόρεια Εύβοια υπό τον φόβο πλημμυρών στις πυρόπληκτες περιοχές. Συγκεκριμένα, 45 άτομα έχουν ήδη απομακρυνθεί από τα χωριά Αχλάδι, Κοτσικιά και Αγία Άννα, κι έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία, όπως δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Μαντουδίου – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Δύσκολη η κατάσταση στην Αττική. Πριν από λίγο, υπήρξε μήνυμα του 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Την εικόνα μας δίνει ο Δημήτρης Πέρρος…

“Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η ασφάλεια των υποδομών ιδιωτικών και δημόσιων, η προστασία δηλαδή της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας”, τόνισε o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα: Oλοκληρώθηκε, νωρίτερα η απολογία της 37χρονης κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020. Η 37χρονη ξεκίνησε την απολογία της με μια “συγνώμη” προς την Ιωάννα, την οικογένειά της παθούσας, αλλά και τη δική της οικογένεια, επειδή, όπως είπε, έφερε μεγάλη ντροπή στους συγγενείς της με την πράξη της. Η καθ’ ομολογία δράστις ζήτησε μέσω του δικηγόρου της την μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπουμενη σωματική βλάβη. Νωρίτερα η Ιωάννα Παλιοσπύρου πλησίασε την κατηγορούμενη και της είπε: “Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;”. Η κατηγορούμενη δήλωσε ότι την ιδέα για το βιτριόλι την πήρε από την τηλεόραση.

…”Σήμερα περίμενα να ακούσω κάποιες απαντήσεις. Δυστυχώς και σήμερα δεν πήρα καμία απάντηση. Όσα ισχυρίστηκε η κατηγορορουμένη καταρρίπτονται από τα στοιχεία της δικογραφίας”, δήλωσε, σχολιάζοντας την απολογία της 37χρονης η Ιωάννα Παλιοσπύρου, αποφεύγοντας να απαντήσει για το εάν δέχεται τη συγγνώμη της.
“Για να είναι δεκτή η συγνώμη πρέπει να είναι ειλικρινής”, δήλωσε ο δικηγόρος της, Νίκος Αλεξανδρής.

Την πτώση της θερμοκρασίας στη χώρα ακολουθεί αύριο η πρεμιέρα με τιμές “φωτιά” της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, θα πωλείται ακριβότερα έως και 45% σε σχέση με πέρυσι τον Οκτώβριο. Η τιμή διάθεσής του θα ξεκινήσει από 1,13 έως 1,15 ευρώ το λίτρο στην Αθήνα από 0,798 ευρώ που ήταν πέρυσι. Στα νησιά η τιμή του λίτρου δεν αποκλείεται να ξεπεράσει το 1,20 ευρώ το λίτρο λόγω του υψηλού μεταφορικού κόστους. Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα myθέρμανση της ΑΑΔΕ, μέσω της οποίας τα νοικοκυριά θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για να λάβουν το επίδομα θέρμανσης. Αναμένεται να δοθεί προκαταβολικά στους δικαιούχους μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Εντός του επόμενου διημέρου είναι πιθανό να λάβει εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, η οποία θα συνεχίσει κατ’ οίκον θεραπευτική αγωγή, σύμφωνα με πληροφορίες από το επικοινωνιακό επιτελείο του ΚΙΝΑΛ. Στο μεταξύ, όλες οι συγκλίνουσες ενδείξεις παραπέμπουν σε τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα, καθώς, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δεν αλλάζουν οι ημερομηνίες διεξαγωγής της εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης στις 5 και 12 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται οτι την Παρασκευή λήγει η προθεσμία επισημοποίησης των υποψηφιοτήτων.

Σε νέα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ έπεσε η ισοτιμία της τουρκικής λίρας μετά τις ανατροπές που επέφερε με νέα παρέμβαση του ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απέλυσε τρία μέλη της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας και διόρισε στη θέση τους δύο στελέχη της απόλυτης εμπιστοσύνης του.

Στην Ουάσιγκτον ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας. Σήμερα η συνυπογραφή με τον Αμερικανό ομόλογό του, Αντονι Μπλίνκεν, τo Δεύτερο Τροποποιητικό Πρωτόκολλο της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ.

Το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε σήμερα την σχετική εγκύκλιο που επιτρέπει τις παρελάσεις. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, πρέπει να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτοκολλα ενώ καλό θα ήταν οι μαθητικές παρελάσεις να μην έχουν διάρκεια μεγαλύτερης της ώρας.

Και ο καιρός: Βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες στην Αττική. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Μέγιστη θερμοκρασία 18 βαθμοί Κελσίου – 17 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα