back to top
19.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Η Εθνική Νέων γυναικών πόλο προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος

Διαβάστε επίσης

Η Εθνική ομάδα Νέων γυναικών επιβλήθηκε με 13-8 της Ουγγαρίας και θα παλέψει για τον παγκόσμιο τίτλο στη διοργάνωση της Νετάνια.

Η Ελλάδα θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα σε Ιταλία και Ισπανία. Ο τελικός θα γίνει στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου.

Η Ελλάδα μπήκε ιδανικά στο ματς και προηγήθηκε με 2-0 με γκολ των Μυριοκεφαλιτάκη με πέναλτι και Κατσίμπρη προτού συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα. Η Περεστέγκι με γκολ στην παίκτρια παραπάνω και η Μπάκσα με πέναλτι ισοφάρισαν για την Ουγγαρία δύο περίπου λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Η Μυριοκεφαλιτάκη με τέρμα στην παίκτρια παραπάνω και η Νίνου διαμόρφωσαν το 4-2, που ήταν το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Η Ντομσόντι μείωσε για την Ουγγαρία στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου. Η Κανετίδου έδωσε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων για την Ελλάδα με την Κοντονή να διαμορφώνει το 6-3 με πέναλτι. Η Σιούτη 18 δεύτερα πριν το τέλος της περιόδου έκανε το 7-3 που ήταν και το σκορ της δεύτερης περιόδου.

Με γκολ της Κατσίμπρη η Ελλάδα προηγήθηκε με 8-3 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Με γκολ των Ντομσόντι και Περεστέγκι η Ουγγαρία μείωσε σε 8-5 αλλά Κανετίδου και Τριχά έφεραν την Ελλάδα στο double score (10-5) ένα περίπου λεπτό πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Η Περεστέγκι και η Σέγκεντι μείωσαν στο 10-7 με την Κανετίδου να διαμορφώνει το 11-7 του τρίτου οκταλέπτου με τέρμα σε νεκρό χρόνο.

Στην τελευταία περίοδο η Βαλεντίν μείωσε σε 11-8 για την Ουγγαρία πολύ νωρίς. Στη συνέχεια οι μάχες μεταξύ των αθλητριών σε άμυνα και επίθεση ήταν ομηρικές. Ενάμιση λεπτό πριν το τέλος η Τριχά και η Σιούτη διαμόρφωσαν το 13-8 που ήταν και το τελικό σκορ.

ΕΛΛΑΔΑ – ΟΥΓΓΑΡΙΑ 13-8

Οκτάλεπτα: 4-2, 3-1, 4-4, 2-1

Ελλάδα (Καμμένου – Καραγιάννη): Ζαφειράκη, Τριχά 2, Φουντωτού, Σιούτη 2, Κανετίδου 3, Γιαννοπούλου, Νίνου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Κατσίμπρη 2, Μπιτσάκου, Κοντονή 1, Τορνάρου, Καρύτσα

Ουγγαρία (Βάργκα): Κάκας, Αουμπέλι, Τέλεκ, Περεστέγκι – Νάγκι 3, Τατράι, Βαλεντίν 1, Μπάκσα 1, Πετίκ, Κουντέλα, Σεγκέντι 1, Ποζέ, Ντομσόντι 2, Νεσμέλι

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα