back to top
19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κριτική στη δημοτική αρχή για τις πλημμύρες άσκησε η αντιπολίτευση

Διαβάστε επίσης

Κριτική στη δημοτική αρχή για τις πρόσφατες πλημμύρες σε γειτονιές της Αθήνας που προκάλεσε ο «Μπάλος», άσκησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην συνεδρίαση του Σώματος που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο αμέσως μετά το καλοκαίρι και τις πυρκαγιές είχε τεθεί το ζήτημα. Μάλιστα, υπήρχε και σχετική επιστολή κατοίκων από τον Κολωνό και την Ακαδημία Πλάτωνα. Μιλάμε για μια ιστορική περιοχή που της λείπουν οι βασικές υποδομές όπως το δίκτυο ομβρίων», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Είχαμε πάλι τα ίδια προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Αθήνας όπως τόσα χρόνια», τόνισε η Πόπη Γιαννοπούλου από τον συνδυασμό «Αθήνα Είσαι Εσύ». «Κυρίως όμως στην Ακαδημία Πλάτωνα και στον Κολωνό, μια περιοχή που είναι περίπου ένα χιλιόμετρο από το κέντρο της Αθήνας. Θα έπρεπε να έχει και κεντρικό αγωγό λυμάτων δυστυχώς δεν έχει. Κάποια στιγμή ο δήμος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του», ανέφερε η κ. Γιαννοπούλου.

«Πίσω από τα καιρικά φαινόμενα κρύβεται μια πραγματικότητα. Είχαμε μια έντονη βροχόπτωση λίγων ωρών και το αποτέλεσμα αυτής ήταν λίμνες και καγιάκ. Αυτή είναι η εικόνα και αυτή η εικόνα αποτυπώνει την πολιτική σας και την ευθύνη που έχετε», σημείωσε ο Νίκος Σοφιανός από τη «Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας». Είναι η πολιτική που έχει σε προτεραιότητα πλάνα ανάπτυξης, αναπλάσεις εκατομμύρια στον Ελαιώνα, σε μια ΠΑΕ δωρεάν «ζεστό χρήμα και ταυτόχρονα αντιπλημμυρικών μέτρων και έργων», επισήμανε ο κ. Σοφιανός.

«Φτάσαμε να έχουμε πλημμύρες στην Ακαδημία Πλάτωνος, στην Ακρόπολη, στον Λυκαβηττό υπήρχαν χείμαρροι, στα κοντέινερ και στα δυο γήπεδα σε Μετς και Εξάρχεια να στάζουν. Αυτά δείχνουν πλήρη αποτυχία στη διαχείριση τους ζητήματος. Η κλιματική κρίση δεν μπορεί να είναι η δικαιολογία για όλα», είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.

«Έχει βουλιάξει η Αθήνα και δεν συζητά κανένας το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας της αντιπυρικής προστασίας και της αντισεισμικής προστασίας», ανέφερε ο Παναγιώτης Κεφαληνός από την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα». «Θα συζητηθούν ποτέ αυτά τα θέματα; Θα πάρουμε μέτρα; Μπορούμε να πιέσουμε το Κράτος, το υπουργείο, την ΕΥΔΑΠ. Θα το κάνουμε αυτό; Πρέπει α γίνει συζήτηση ουσιαστική στο δημοτικό συμβούλιο», πρόσθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα