back to top
23.9 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

23.9 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Με τον εμβολιασμό αποφύγαμε 8.400 θανάτους, 5.660 εισαγωγές σε ΜΕΘ και 5.530 διασωληνώσεις, δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Σωτήρης Τσιόδρας. Σημείωσε, μάλιστα, ότι εάν ο εμβολιασμός είχε ξεκινήσει νωρίτερα, σήμερα θα είχαμε 1.200 λιγότερους θανάτους. Τόνισε, επίσης, ότι “όσο αυξάνει η εμβολιαστική κάλυψη, τόσο εμφανίζονται και κρούσματα στους εμβολιασμένους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα εμβόλια δεν “δουλεύουν”. Όσον αφορά την αποδοτικότητα των εμβολίων και την προστασία που παρέχουν σε πλήρως εμβολιασμένους, για τη Moderna καταγράφεται στο 97%, την AstraZeneca στο 95%, τη Pfizer στο 90% και τη Johnson & Johnson στο 72%.

“Μετά την πίεση Τσίπρα και αφού σφύριξε τη λήξη της πανδημίας ο κ. Μητσοτάκης, θυμήθηκε τους επιστήμονες, τους οποίους αγνοεί εδώ και καιρό. Για ακόμα μία φορά επιβεβαιώνει πως τον ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, αύξηση του ιϊκού φορτίου καταγράφεται στα λύματα. Την αρνητική πρωτιά κατέχει ο Βόλος με αύξηση κατά 176%, ακολουθεί η Αλεξανδρούπολη με την αύξηση στο 50% και η Λάρισα με 30%. Αύριο οι ανακοινώσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το εάν υπάρξουν επιπλέον μέτρα στις “μωβ” περιοχές, όπως υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους και απαγόρευση δημόσιων εκδηλώσεων με πολλούς συμμετέχοντες.

Στο διεθνές “μέτωπο” του κορονοϊού, προς νέα μέτρα στη Ρωσία, μετά τον αριθμό ρεκόρ θανάτων, 1028 συγκεκριμένα, που κατεγράφησαν το τελευταίο 24ωρο. Έκρηξη κρουσμάτων και στην Πολωνία, με την κυβέρνηση, πάντως, να μην συζητά επί του παρόντος το ενδεχόμενο lockdown. Στις ΗΠΑ, οι εργαζόμενοι στις δημοτικές υπηρεσίες της Ν. Υόρκης θα πρέπει να εμβολιασθούν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, αλλιώς θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και δεν θα αμείβονται.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα: Δεν θα μπουν διόδια για την πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Όσον αφορά τον δακτύλιο, που μπαίνει σε εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, ανέφερε ότι θα ισχύσει το μέτρο των μονών – ζυγών. Καθημερινά στο δακτύλιο θα μπορούν, επίσης, να μπαίνουν τα ηλεκτρικά, υβριδικά, με φυσικό αέριο ή υγραέριο αυτοκίνητα, καθώς και τα αυτοκίνητα κατηγορίας Euro 6. “Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αδειάζει στεγνά τον αρμόδιο υπουργό κ. Καραμανλή, για τα διόδια και το δακτύλιο στο κέντρο της Αθήνας, σχολιάζει η Κουμουνδούρου, κάνοντας λόγο για “αυτοσχεδιασμούς και ασυνεννοησία” των υπουργών της κυβέρνησης.

Mήνυμα Σταϊκούρα προς τις τράπεζες να αυξήσουν τις χρηματοδοτήσεις τους, ειδικά προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όπως είπε ο υπουργός, το 22% των αιτήσεων για δάνειο που υποβάλλουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα απορρίπτεται, ενώ το αντίστοιχο μέσο ευρωπαϊκό ποσοστό είναι 8%.

Εν αναμονή των αποφάσεων του Γιώργου Παπανδρέου για το εάν τεθεί υποψήφιος για την Προεδρία του ΚΙΝΑΛ, καθώς αύριο λήγει η προθεσμία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων και των υπογραφών. Στο μεταξύ, στην κατάθεση 6.837 υπογραφών υπέρ της υποψηφιότητάς του κατέθεσε νωρίτερα ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Συνταγματική έκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο την περικοπή – κατάργηση που υπέστησαν το 2013, τα δώρα στους συνταξιούχους του Δημοσίου Τομέα, απορρίπτοντας σχετική διεκδίκηση συνταξιούχου στρατιωτικού, ο οποίος είχε δικαιωθεί πρωτόδικα.

Με την κατάθεση του πατέρα του Ζακ Κωστόπουλου ξεκίνησε η δίκη για το θάνατο του 33χρονου. Η πολιτική αγωγή επανέφερε το αίτημά της για μετατροπή της κατηγορίας από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο πατέρας του θύματος, Ευθύμιος Κωστόπουλος, ο οποίος παρίσταται και ως πολιτική αγωγή, αναφέρθηκε με οργή στην “απόκρυψη στοιχείων”, όπως είπε, από τους αστυνομικούς και μίλησε για την εικόνα που είδε να κλωτσαπατανε το παιδί του και να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο με χειροπέδες. Τους λόγους που χτύπησαν τόσο βάναυσα τον Ζακ ζήτησε να μάθει η μητέρα του. “Το έγκλημα ήταν ρατσιστικό”, κατέθεσε ο αδερφός του θύματος. Σημειώνεται ότι στο εδώλιο βρίσκονται οι 5 από τους 6 κατηγορουμένους. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 9 Νοεμβρίου.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Ενα ροζ βίντεο είναι η αιτία της παραίτησης του Πρωθυπουργού του ψευδοκράτους, Ερσάν Σανέρ. Ο Σανέρ παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία, την ηγεσία του κόμματός του και αποσύρθηκε από την πολιτική ζωή.

Η παράσταση “Το Μινόρε”, που βασίζεται στην τηλεοπτική σειρά των Βαγγέλη Γκούφα και Φώτη Μεσθεναίου, παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Η Μαρία Βασιλοπούλου θα μας πει περισσότερα…

Kαι ο καιρός: Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου – 20 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα