back to top
16.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

16.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Με τον εμβολιασμό αποφύγαμε περίπου 8.400 θανάτους, 5.660 εισαγωγές σε ΜΕΘ και 5.530 διασωληνώσεις, τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Σωτήρης Τσιόδρας παρουσιάζοντας στοιχεία από τη μελέτη που έχει διενεργηθεί με βάση ευρήματα από την έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα, έως και τις 11 Οκτωβρίου . Ο κ Τσιόδρας πρόσθεσε πως “όσο αυξάνει η εμβολιαστική κάλυψη, τόσο εμφανίζονται και κρούσματα στους εμβολιασμένους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα εμβόλια δεν “δουλεύουν”. Αναφορικά με την κάλυψη που προσφέρουν τα εμβόλια, σύμφωνα με την έρευνα κατά 97% είναι η κάλυψη με Moderna κατά 95% με Astrazeneca και κατά 90% με Pfizer.

Μετά την πίεση Τσίπρα και αφού σφύριξε τη λήξη της πανδημίας ο κ. Μητσοτάκης, θυμήθηκε τους επιστήμονες και τον κ. Τσιόδρα, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Για ακόμα μία φορά επιβεβαιώνει πως τον ενδιαφέρει – ακόμα και στην πανδημία – η επικοινωνία και όχι η ουσία, σημειώνει ανακοίνωση του κόμματος.

Στο μεταξύ, αύξηση του ιϊκού φορτίου καταγράφεται στα λύματα. Την αρνητική πρωτιά κατέχει ο Βόλος με αύξηση κατά 176%, ακολουθεί η Αλεξανδρούπολη με την αύξηση στο 50% και η Λάρισα με 30%.

Αύριο οι ανακοινώσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το εάν υπάρξουν επιπλέον μέτρα στις “μωβ” περιοχές, όπως υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους και απαγόρευση δημόσιων εκδηλώσεων με πολλούς συμμετέχοντες.

«Απολύτως ρεαλιστικός ο αριθμός των 5.000 κρουσμάτων ημερησίως», το επόμενο διάστημα προειδοποίησε μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Χημείας, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

24ωρη απεργία γιατρών και εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία αύριο διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Οι εμβολιασμένοι κατά του COVID-19 είναι εξαιρετικά απίθανο να πεθάνουν από την νόσο, εκτός κι αν είναι πολύ ηλικιωμένοι και ήδη σοβαρά άρρωστοι προτού προσβληθούν από τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Ιταλία.

Να επαναξιολογήσουν τον πιστωτικό κίνδυνο και να επιλέξουν περισσότερες βιώσιμες επιχειρήσεις για δανειοδότηση ζήτησε από τις τράπεζες ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στη Βουλή. Το 22% των αιτήσεων για δάνειο που υποβάλλουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα απορρίπτεται, ενώ το αντίστοιχο μέσο ευρωπαϊκό ποσοστό είναι 8%, πρόσθεσε ο Χρήστος Σταϊκουρας.

Εν αναμονή των αποφάσεων του Γιώργου Παπανδρέου για το εάν θα κατέλθει στην κούρσα διεκδίκησης της Προεδρίας του ΚΙΝΑΛ. Αύριο λήγει η προθεσμία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων και των υπογραφών.

Στην κατάθεση 6.837 υπογραφών ενεργών πολιτών, φίλων και μελών του Κινήματος Αλλαγής από όλη την Ελλάδα, προχώρησε νωρίτερα ο Βασίλης Κεκγκερογλου

Μετ’ εμποδίων ξεκίνησε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018 στο κέντρο της Αθήνας. Στο εδώλιο κάθονται οι 5 από τους 6 κατηγορουμένους. Με την έναρξη της διαδικασίας η πολιτική αγωγή υπέβαλε αίτημα προκειμένου η δίκη να διεξαχθεί σε άλλη δικαστική αίθουσα καθώς η υπάρχουσα δεν επαρκεί για να χωρέσει τους παράγοντες της δίκης μαζί με τους δημοσιογράφους και τους συγγενείς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία. Το αίτημα απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Ακολουθεί η διαδικασία κλήρωσης των ενόρκων.

Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης και ο Οδικός Χάρτης στην πορεία προς τον Συνέδριο του κόμματος.

Θανάσιμα τραυματισμένη εντοπίστηκε λίγο νωρίτερα γυναίκα 55 χρόνων εντός διαμερίσματος στην οδό Βέροιας, στο Αιγάλεω. Οι Αρχές αναζητούν τον 20χρονο γιο της ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η 23η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με οκτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη του.

Στον Αλεξέι Ναβάλνι, φυλακισμένο επικριτή του Κρεμλίνου, απονέμει φέτος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το Βραβείο Ζαχάρωφ, με το οποίο τιμούνται προσωπικότητες ή ομάδες που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ελευθερία της σκέψης.

Και ο καιρός: Αίθριος καιρός αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμοί Κελσίου. 21νας βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα