back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Μ. Θεμιστοκλέους: Αναπόφευκτο το 4ο κύμα – Η 3η δόση έρχεται σύντομα για τους κάτω των 50 ετών

Διαβάστε επίσης

Αναπόφευκτο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπη η Ελλάδα με το 4ο κύμα της πανδημίας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όσον αφορά στη 3η δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, προανήγγειλε πως σύντομα θα έρθει η σειρά και για τους κάτω των 50 ετών, καθώς αναμένεται η ανάλυση των δεδομένων από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Αναφερόμενος στην επιστροφή εχθές του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και επικαλούμενος τα σημαντικά ευρήματα της μελέτης σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών στη χώρα μας, ο κύριος Θελιστοκλεους υπογράμμισε πως “ο κορονοϊός είναι εδώ και δεν θα φύγει”, και συμπλήρωσε πως είναι μικρή η διαφορά της Ελλάδας στα ποσοστά εμβολιασμού κατά της COVID-19, σε σύγκριση με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξήγησε πως γίνεται συχνά σύγκριση με τις πρώτες χώρες, ενώ η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ κοντά σε αυτές. Ωστόσο, τόνισε πως “πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια”.

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους συνέστησε στους πολίτες πως πρέπει να σταματήσουν να κάνουν τεστ αντισωμάτων. Αναπόφευκτο το 4ο κύμα

Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα