back to top
23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Στην Αθήνα η Άγκελα Μέρκελ – Επίλογος μιας έντονης σχέσης

Διαβάστε επίσης

Στην Αθήνα προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 8 το αεροπλάνο που μετέφερε στη χώρα μας από το Βερολίνο την καγεκλάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ. Νωρίς το βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέθεσε στην απερχόμενη καγκελάριο ιδιωτικό δείπνο στην καγκελάριο.

Η επίσκεψη είναι μέρος της αποχαιρετιστήριας περιοδείας που πραγματοποιεί αυτό το διάστημα η καγκελάριος σε μια σειρά από χώρες. Σταθμοί της ήταν μεταξύ άλλων η Μ. Βρετανία, το Ισραήλ, η Σερβία, το Βατικανό και η Τουρκία. Πρόκειται για τον επίλογο μια σχέσης που πέρασε από έντονες εντάσεις όμως «η Ευρώπη εξακολουθεί να υπάρχει εν μέρει χάρη στην Μέρκελ», σημειώνει ο Γιοχάνες Φάρβικ, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Χάλε-Βίτενμπεργκ. Η σχέση της καγκελαρίου με την Ευρώπη περνάει, αναπόφευκτα, μέσα από την πολιτική της για την Ελλάδα. Και αυτή, μέχρις ότου εξομαλυνθεί, υπήρξε επώδυνη, άνιση, γεμάτη αγκάθια, αμηχανία και κυνισμό, σημειώνει.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ την Τετάρτη, η καγκελάριος προσβλέπει στις συναντήσεις που θα έχει στην Αθήνα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί πάντα ότι οι λύσεις στα προβλήματα μπορούν να βρεθούν «μόνο με συνομιλίες, διάλογο και σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού».

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της επίσκεψης, το βράδυ της Πέμπτης η καγκελάριος και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχουν κοινό δείπνο και συνάντηση αύριο Παρασκευή στις 10:50 στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κοινή συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματιστεί για τις 12:30. Επίσης η καγκελάριος, την Παρασκευή, θα γίνει δεκτή στις 10:15 από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ θα συναντήσει και νέους εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών που θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σημειώνεται, ότι σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής θα προχωρήσει η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν απογευματινές-βραδινές ώρες της Πέμπτης και τις πρωινές-μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα