back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή η ρύθμιση για τη διανομή σχολικών γευμάτων

Διαβάστε επίσης

Κατατέθηκε στη Βουλή ρύθμιση για την διανομή των σχολικών γευμάτων, λόγω της σχετικής δικαστικής εκκρεμότητας που υφίσταται στο Ελεγκτικό Συνέδριο ως προς τον διαγωνισμό του ΟΠΕΚΑ, προκειμένου να μην υπάρξει κενό στη σίτιση των μαθητών.

Το προσεχές χρονικό διάστημα, το υπουργείο Εργασίας θα απευθυνθεί στις εταιρείες οι οποίες συμμετέχουν ούτως ή άλλως στο διαγωνισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, οι επιχειρήσεις αυτές είναι σχεδόν οι ίδιες με αυτές που συμμετείχαν στη διανομή των σχολικών γευμάτων πέρυσι, αλλά και όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (πλην δύο μόνο εταιρειών από τις 28 συμμετέχουσες).

Το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων θα υλοποιηθεί φέτος με σημαντικά αυξημένο προϋπολογισμό (κατά 22,6% ή 16,6 εκ. ευρώ), 21% αύξηση του αριθμού γευμάτων, καθώς και διεύρυνση των σχολικών μονάδων (268 περισσότερες).

Υπενθυμίζεται ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο με απόφασή του, η οποία δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, “πάγωσε” τον σχετικό διαγωνισμό, που διενήργησε ο ΟΠΕΚΑ για λογαριασμό του υπουργείου Εργασίας, καθώς αναφέρεται ρητά ότι «τίθεται για πρώτη φορά όρος στη διακήρυξη του ΟΠΕΚΑ που αντιβαίνει και στην Ευρωπαϊκή Οδηγία περί υγιούς ανταγωνισμού, και στον νόμο 4412/16 περί δημοσίων συμβάσεων, και στις αρχές της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και της αναλογικότητας του νόμου» και «απορρίπτει τη συμμετοχή μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ανάπτυξη υγιούς και αποτελεσματικού ανταγωνισμού»

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα