back to top
31.2 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

31.2 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

Αντιδράσεις για το εισιτήριο των 50 ευρώ στο υποβρύχιο μουσείο Αλοννήσου

Διαβάστε επίσης

Την απόσυρση της απόφασης για εισιτήριο 50 ευρώ, στο υποβρύχιο καταδυτικό μουσείο της Αλοννήσου, ζητά ο δήμαρχος, Πέτρος Βαφίνης, χαρακτηρίζοντας την καταστροφική και ασύμφορη ενώ προτείνει το εισιτήριο να μην ξεπερνά τα 8 ευρώ. Ο κ. Βαφίνης ζητά την παρέμβαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, για την οριστική διευθέτηση του θέματος.

«Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο εισηγήθηκε το εισιτήριο να κοστίζει 50 ευρώ το άτομο. Θεωρούμε ότι αυτή η τιμή είναι εξωπραγματική και πρωτοφανής για τα δεδομένα του αρχαιολογικού και ιστορικού μας τουρισμού,αλλά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα», τονίζει στον Αθήνα 9.84 ο κ. Βαφίνης. «Το εισιτήριο στο Μουσείο της Ακρόπολης, το χειμώνα, κοστίζει 5 ευρώ. Κινδυνεύει το Μουσείο να κλείσει πριν καν ξεκινήσει.

«Μια τετραμελής οικογένεια, δηλαδή, θα χρειάζεται 200 ευρώ μόνο για την είσοδό της στο Μουσείο συν τα έξοδα της κατάδυσης, του απαραίτητου εξοπλισμού , της συνοδείας πιστοποιημένου δύτη, του σκάφους μεταφοράς από και πρός το σημείο. Τα έξοδα αυτά κυμαίνονται από 70 έως 80 ευρώ το άτομο. Παράλληλα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ανοίξουν άλλα τέσσερα ναυάγια στο νησί. Φανταστείτε κάποιος να θέλει να επισκεφθεί και τα 5 ναυάγια. Ένα τόσο ακριβό εισιτήριο θα καταστήσει αυτόματα τον καταδυτικό προορισμό «Αλόννησος» σε μη ανταγωνιστικό», επισημαίνει ο δήμαρχος.

«Τόσο η δημοτική αρχή όσο και η τοπική κοινωνία θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή πρέπει να αποσυρθεί. Μέχρι στιγμής δεν έχω καμμία απάντηση από την πλευρά του υπουργείου ή κάποια αντίδραση από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και αναμένω και την άποψη και θέση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τον οποίο έχω ενημερώσει για το θέμα » σημειώνει ο κ. Βαφίνης.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα