back to top
31.6 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

31.6 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Νέα μέτρα στο τραπέζι για τους ανεμβολίαστους – Σκέψεις για υποχρεωτικό rapid test 24 ωρών

Διαβάστε επίσης

Νέα μέτρα μπαίνουν στο τραπέζι της κυβέρνησης και των επιστημόνων για τους ανεμβολίαστους στην εστίαση, μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί υποχρεωτικό rapid test για τους ανεμβολίαστους 24 ωρών αντί 48 που ισχύει σήμερα για είσοδο στους εξωτερικούς χώρους εστιατορίων, καφετεριών και μπαρ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επανέρχονται τα αυξημένα μέτρα στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων, καθώς για κάθε 9 τ.μ θα επιτρέπεται η είσοδος σε έναν καταναλωτή.

Νωρίτερα, την πιθανότητα λήψης πρόσθετων μέτρων περιορισμού των ανεμβολίαστων αναλόγως των επιδημιολογικών συνθηκών, σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown λέγοντας ότι όλα τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση, έχουν στόχο να μην επηρεάσουν τη ζωή των εμβολιασμένων που κινδυνεύουν μεν να κολλήσουν ή να νοσήσουν από κορονοϊό, αλλά δεν κινδυνεύουν να πεθάνουν.

«Είναι καλό να ελέγχονται με αυτοδιαγνωστικά τεστ και οι εμβολιασμένοι για να σταματάμε τις αλυσίδες μετάδοσης», τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας νωρίτερα στον σταθμό της πόλης, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Παράλληλα είπε, ότι τα μέτρα αν εφαρμοστούν πλήρως, δε θα μπορέσουν να ανατρέψουν άμεσα την πορεία, ωστόσο θα προκαλέσουν ένα «φρενάρισμα».

«Θα δούμε πιθανώς μια ανατροπή της πορείας αν όλα πάνε καλά και εφαρμοστούν τα μέτρα, μετά το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Στο μεσοδιάστημα θα φτάσουμε σε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, θα έχουμε πίεση στις ΜΕΘ. Δυστυχώς, θα έχουμε αύξηση των θανάτων μέχρι τα Χριστούγεννα», συμπλήρωσε.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα