back to top
32.4 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

32.4 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

Σαμπαλένκα-Σάκκαρη 1-2: Μυθική Μαρία προκρίθηκε στα ημιτελικά του WTA Finals

Διαβάστε επίσης

Μυθική Μαρία Σάκκαρη κόντρα στην Αρίνα Σαμπαλένκα, έπαιξε σπουδαίο τένις και πήρε την νίκη με 2-1 (7-6 (1), 6-7 (6), 6-3), πανηγυρίζοντας μία πανάξια πρόκριση στα ημιτελικά του WTA Finals, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ανέτ Κοντεβέιτ.

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο6 στον κόσμο) βίωσε την μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας της…μέχρι τώρα, όπως έλεγε ο τεράστιος Νίκος Γκάλης. Η Ελληνίδα τενίστρια επιβλήθηκε με 2-1 σετ (7-6 (1), 6-7 (6), 6-3) της Αρίνα Σαμπαλένκα (Νο2 στον κόσμο) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του WTA Finals, όπου την περιμένει η Άνετ Κοντεβέιτ (Νο8 στον κόσμο).

Σε έναν αγώνα που κράτησε σχεδόν 3 ώρες (2 ώρες και 47 λεπτά για την ακρίβεια) και περιλάμβανε δύο tie-break, η Ελληνίδα τενίστρια ήταν απολαυστική και πήρε μία πανάξια νίκη-πρόκριση, κατακτώντας μάλιστα τα 5 τελευταία game στο 3ο σετ για να τα καταφέρει!

Η Σάκκαρη πήρε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ, ενώ έχασε το δεύτερο με τον ίδιο τρόπο. Στο καθοριστικό τρίτο σετ η Σάκκαρη ξεκίνησε με μπρέικ, αλλά η Σαμπαλένκα απάντησε με δύο μπρέικ και προηγήθηκε με 3-1 σετ. Σε εκείνο το σημείο η κορυφαία ελληνίδα τενίστρια ανέβασε την απόδοσή της, ήταν αλάνθαστη και επικράτησε με 6-3

Πλέον η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα αναμετρηθεί με την 25χρονη Εσθονή Ανέτ Κονταβέιτ (Νο 8 στον κόσμο) για μια θέση στον τελικό. Στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν οι Ισπανίδες Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα και η Πάουλα Μπαντόσα.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα