back to top
21.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

21.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Αίτημα για ΦΠΑ 13% στα παιδικά ενδύματα – υποδήματα 

Διαβάστε επίσης

Να ενταχθούν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% τα βρεφικά – παιδικά ενδύματα και υποδήματα, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη στήριξη και ενθάρρυνση των νέων οικογενειών, με στόχο την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, ζητούν από κοινού οι εκπρόσωποι των σχετικών παραγωγικών φορέων.

«Στα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης για την αντιμετώπιση της δημογραφικής κρίσης στη χώρα μας συγκαταλλέγεται και η μείωση του ΦΠΑ για βρεφικά είδη από 24% σε 13%, ωστόσο το μέτρο δεν αφορά στα παιδικά ενδύματα και υποδήματα αλλά άλλα παιδικά είδη» εξηγεί στον Αθήνα 9.84, ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδας (ΣΕΠΕΕ), Θεόφιλος Ασλανίδης.

«Με την επιστολή μας προς  προς τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, ζητάμε την μείωση του ΦΠΑ στο 13% και για τα παιδικά υποδήματα και ενδύματα για 2 λόγους. Πρώτον το μέτρο θα αποτελέσει ουσιαστική στήριξη των νέων ζευγαριών καθώς οι ανάγκες ένδυσης και υπόδησης των παιδιών διαφοροποιούνται με μεγάλη συχνότητα και δεύτερον θα εξασφαλιστεί η τόνωση της  αγοράς και η ανάκαμψη όλης της αλυσίδας παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας».

«Σύμφωνα με τα, μέχρι στιγμής, στοιχεία των ισολογισμών των επιχειρήσεων υπολογίζω ότι  ο τζίρος τους έχει μειωθεί κατά 20% το 2020», συμπληρώνει ο κ. Ασλανίδης. 

«Ακόμα δεν έχουμε κάποια απάντηση από τους αρμόδιους υπουργούς.  Δεν ξέρω αν θα βρεθούν οι πόροι για να γίνει δεκτό το αίτημα μας καθώς η μείωση του ΦΠΑ και στην παιδική ένδυση και υπόδηση εκτιμάται στα 70 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα  επιβαρύνει  τον προϋπολογισμό των μέτρων που έχουν αναγγελθεί» καταλήγει ο γενικός διευθυντής του ΣΕΠΕΕ.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα