back to top
30.2 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

30.2 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Μέρκελ: Η κατάσταση στη Γερμανία είναι δραματική – Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους

Διαβάστε επίσης

Η ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης στην Γερμανία ενόψει Χριστουγέννων θα απασχολήσει την αυριανή τηλεδιάσκεψη της υπηρεσιακής καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του αντικαγκελάριου Όλαφ Σολτς, με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων. Στο τραπέζι βρίσκεται η αυστηροποίηση μέτρων για τους ανεμβολίαστους πολίτες, ενώ σε νέα δραματική έκκληση κατέφυγε και σήμερα η Άγκελα Μέρκελ καλώντας τους πολίτες της χώρας να εμβολιαστούν.

“Η κατάσταση στη Γερμανία είναι δραματική”, δήλωσε αναφερόμενη στην πανδημία η καγκελάριος  απευθύνοντας νέα έκκληση -για δεύτερη φορά αυτήν την εβδομάδα – προς τους πολίτες να εμβολιαστούν. Όπως τόνισε η κ. Μέρκελ, “δεν είναι πολύ αργά για τους Γερμανούς να αποφασίσουν να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου”.

Νωρίτερα, το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε ότι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα έφθασαν το τελευταίο 24ωρο τα  52.826 .

Μόλις τη περασμένη Δευτέρα, η κ. Μέρκελ είχε απευθύνει την πρώτη δραματική έκκληση της για εμβολιασμό λέγοντας: “Συμπολίτες μου σας ικετεύω εμβολιαστείτε, ο αριθμός των νέων ημερήσιων μολύνσεων από κορονοϊό είναι τώρα υψηλότερος από οποιαδήποτε άλλη στιγμή εντός της πανδημίας. Ο αριθμός των ανθρώπων που πρέπει να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ λόγω Covid, σημειώνει επίσης απότομη αύξηση. Και δυστυχώς, θρηνούμε και πάλι πολλούς θανάτους μέρα με τη μέρα”.

Τα επίπεδα εμβολιασμού στη Γερμανία είναι χαμηλά συγκριτικά με άλλες χώρες. Μόλις λίγο παραπάνω από τα δύο τρίτα του πληθυσμού έχει πλήρως εμβολιαστεί, η πλειοψηφία των ασθενών Covid στα νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστοι ενώ σε ορισμένες περιοχές υπάρχει σοβαρή έλλειψη κλινών ΜΕΘ. 

Ήδη τρία ομόσπονδα κρατίδια έχουν προχωρήσει στην υιοθέτηση νέων αυστηρών μέτρων για όλους όσοι δεν εμβολιάζονται χωρίς να συντρέχει λόγος υγείας . Ταυτόχρονα τα τρίακόμματα που μετέχουν στις διερευνητικές για συγκρότηση ομοσπονδιακής κυβέρνησης -Σοδιαλδημοκράτες, Πράσινοι, Ελεύθεροι Δημοκράτες- έχουν ήδη προτείνει μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, μέτρα που έρχονται μετά την επιβολή lockdown στους ανεμβολίαστους που επέβαλε η Αυστρία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα