back to top
27.6 C
Athens
Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2024

27.6 C
Athens
Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2024

Θ. Σκυλακάκης για προϋπολογισμό: Οι δαπάνες δεν είναι απεριόριστες

Διαβάστε επίσης

«Οι δαπάνες δεν είναι απεριόριστες… Κανείς δεν μας έχει δώσει λευκό μπλοκ επιταγών για να γράφουμε ό,τι θέλουμε», τόνισε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, επισημαίνοντας ότι ο σχεδιασμός του προϋπολογισμού, έγινε με την υπόθεση ότι η πανδημία ως οικονομική μεταβλητή, θα φύγει από τις αρχές του 2022

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής,όπου συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συζήτηση επί του νέου κρατικού προϋπολογισμού, ο κ.Σκυλακάκης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επενδύσεις, λέγοντας ότι η άνοδος τους αποτελεί όρο επιβίωσης για την ελληνική Οικονομία και ευκαιρία για να τελειώσει η φτωχοποίηση ευάλωτων τμημάτων του πληθυσμού.

Επισήμανε, πάντως, ότι μετά από ένα επενδυτικό κενό που βίωσε η χώρα το διάστημα 2010-2019, το 2021-2022 υπήρξε μια πραγματική ανατροπή και το πρώτο εξάμηνο του έτους η αύξηση των επενδύσεων πλησίασε το 12%. Επίσης, τόνισε ότι το 2022 πρόκειται να δαπανηθούν 11δισ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. «Μιλάμε για μια τεράστια επενδυτική δαπάνη καθώς τόσα χρήματα δεν είχαν διατεθεί ποτέ στο παρελθόν», ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης.

Δίνοντας το στίγμα του νέου προϋπολογισμού, ο αναπληρωτής υπουργός, είπε ότι «σηματοδοτεί το πέρασμα από την ανάκαμψη στην ανάπτυξη, τη μετάβαση από τις έκτακτες συνθήκες στις κανονικές και το πέρασμα από την ιδιωτική και δημόσια κατανάλωση στις επενδύσεις».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα