back to top
29.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

29.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Ιουλίου, 2024

Σία Αναγνωστοπούλου: Ο πολιτισμός και η σάτιρα στη χώρα που κυβερνάει ο κ. Μητσοτάκης λογοκρίνεται και φιμώνεται

Διαβάστε επίσης

Δήλωση της βουλευτού Αχαΐας και Τομεάρχη Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σίας Αναγνωστοπούλου, για τα γεγονότα στο θέατρο “Τζένη Καρέζη”.

Τα όσα πρωτοφανή έλαβαν χώρα εχθές το βράδυ κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης του Χρ. Ζαραλίκου, συνιστούν κατάφωρη προσβολή στην ίδια την δημοκρατία και την ελευθερία της τέχνης.

Ο πολιτισμός και η σάτιρα στη χώρα που κυβερνάει ο κ. Μητσοτάκης λογοκρίνεται και φιμώνεται από μεγαλοεπιχειρηματίες των ΜΜΕ και τηλεπερσόνες. Προπαγάνδα, λογοκρισία και εκφοβισμός, καταδίωξη στον κυβερνοχώρο, να πως μπορούμε να υποτάξουμε τον πληθυσμό σε έναν ενιαίο και μοναδικό τρόπο σκέψης. Φαίνεται πως οι τηλεοπτικές περσόνες μετατράπηκαν και αυτές σε χρήστες/ μπιστικούς αυτής της μορφής ελέγχου. Ο τρόπος αναμενόμενος, δοκιμασμένος από τα πιο σκοτεινά παραδείγματα της πρόσφατης ιστορίας, ο τραμπουκισμός. Τελειώσαμε με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά φαίνεται πως ζούμε πια, καθημερινά τη βία της λίστας Πέτσα, τους εκβιασμούς του Φουρθιώτη, τον σκουπιδοτενεκέ του τηλεοπτικού κατεστημένου. Έτσι από την χυδαιότητα και την προσβολή του τηλεοπτικού σχόλιου, περάσαμε και στην πράξη. Μάλλον το θράσος αυτό πηγάζει από τη σιγουριά της ατιμωρησίας, την αυταρχική αναδιάρθρωση των σχέσεων εξουσίας με επίκεντρο τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τις εκστρατείες συκοφαντικής δυσφήμισης και τη στοχοποίηση των’’ αντιπάλων’’ κάθε είδους.

Θα υπάρξει παρέμβαση για την διενέργεια έρευνας για τα αίτια μιας τόσο σοβαρής αξιόποινης ενέργειας; Άραγε το λαλίστατο Υπουργείο πολιτισμού με τα άπειρα δελτία τύπου καθημερινά, τι γνώμη έχει γι’ αυτή την προσπάθεια λογοκρισίας με τόσο βίαιο τρόπο; Θα την καταδικάσει;

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τα γεγονότα στην παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου

Εχθές κατά την παράσταση του κωμικού Χριστόφορου Ζαραλίκου «200 χρόνια δανεικά» μία ομάδα τραμπούκων με επικεφαλής τηλεπαρουσιάστρια προσπάθησε να τη διακόψει όταν σατιρίστηκε συγκεκριμένος επιχειρηματίας των media. Το αποτέλεσμα ήταν οι παρόντες θεατές να αγανακτήσουν βγάζοντας έξω από το θέατρο την τηλεπαρουσιάστρια και τους τραμπούκους.

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου παραπέμπουν σε σκοταδιστικές περιόδους, όπου με μαφιόζικες επιθέσεις εγκάθετοι καταδίωκαν δημοκρατικούς πολίτες και ανθρώπους της Τέχνης.

Επειδή, για λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε, δεν υπάρχει περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης να ασχοληθεί με την επικίνδυνη αυτή εξέλιξη, περιμένουμε από την ελληνική αστυνομία και την ελληνική δικαιοσύνη να πράξουν τα δέοντα άμεσα, προστατεύοντας την ελευθερία της έκφρασης και την καλλιτεχνική δημιουργία.

Επίσης το σύνολο του πολιτικού κόσμου θα πρέπει να τοποθετηθεί απέναντι στα γεγονότα γιατί είναι ζήτημα, πρωτίστως, Δημοκρατίας.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα