back to top
35.9 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

35.9 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Μ. Παγώνη για Όμικρον: Υπάρχουν ενδείξεις ότι καλύπτεται από τα εμβόλια

Διαβάστε επίσης

Για την παραλλαγή Όμικρον και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων μίλησε στον ΣΚΑΙ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία σημείωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι καλύπτεται από τα εμβόλια. «Το σημαντικό είναι το ποσοστό αποτελεσματικότητας», τόνισε, προσθέτοντας ότι είναι καθησυχαστικό το γεγονός ότι δεν καταγράφονται θάνατοι.

Η κα Παγώνη αναφέρθηκε και στην 14χρονη που κατέληξε στη Λαμία από ανακοπή ενώ νοσούσε με κορονοϊό. «Πρέπει να καταλάβουν όλοι στον κορονοϊό δεν υπάρχουν ηλικίες. Η νόσος μπορεί να κάνει πολλές επιπλοκές. Επηρεάζει και τους πνεύμονες και την καρδιά και τον εγκέφαλο. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η περικαρδίτιδα ξεπερνιέται, σε ποσοστό 95%-98%. Φυσικά, θα υπάρχει και περιστατικό που δεν μπορεί να τα καταφέρει, ακόμα και στις πιο απλές νόσους. Πρέπει να πάνε και τα παιδιά να εμβολιαστούν από 5 ετών και πάνω», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι εκτός από το 14χρονο κορίτσι, τις τελευταίες ημέρες κάποια μωράκια που νόσησαν, διασωληνώθηκαν .

Σε ερώτηση για τον χρόνο της τρίτης δόσης, υογράμμισε ότι «όταν κάνουμε και τις τρεις δόσεις μαζί δυναμώνουμε τόσο πολύ τον οργανισμό και για την Όμικρον ακόμα και αν έχουμε πολλά περιστατικά». «Στόχος είναι να ενισχύσουμε τον οργανισμό ώστε να έχει αντισώματα και να επιτεθεί στις μεταλλάξεις και τον ιό που δεν πρόκειται να φύγει αν δεν εμβολιαστούμε», τόνισε και διευκρίνισε για τη συχνότητα των εμβολίων,ότι δε θα γίνεται κάθε 4 μήνες, αλλά κάθε 9-12 μήνες, όπως στην γρίπη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα