back to top
22.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

22.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Τι θα κάνουμε σήμερα; 07-12-2021

Διαβάστε επίσης

Τα Χριστούγεννα σιγά, σιγά πλησιάζουν, η Αθήνα έχει ήδη μπει σε γιορτινό κλίμα και όλα μοιάζουν να είναι σε αντίστροφη μέτρηση για συναντήσεις με συγγενείς και φίλους. Τώρα είναι λοιπόν η κατάλληλη περίοδος για βόλτες σε μουσεία και γκαλερί και ψώνια για δώρα στα υπέροχα art shop που διαθέτουν τα περισσότερα από αυτά. Που μπορείτε να πάτε

Στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι. Μπορείτε να αγοράσετε Χριστουγεννιάτικο στολίδι από papier-mâché εμπνευσμένο από τη Νεκρή φύση με καφετιέρα τουVincent van Gogh, Κρεμαστό γούρι- Μενταγιόν εμπνευσμένο από το έργο του Pablo Picasso «Γοτθική κανάτα με φύλλα» ή ακόμα ένα Ημερήσιο ημερολόγιο για το 2022 με εξώφυλλο το έργο του Kandinsky «Και τα δύο ριγέ».

Μια ακόμη στάση θα μπορούσε να είναι το μουσείο Μπενάκη και το πωλητήριο του, με πολύ μεγάλη ποικιλία δώρων: κοσμήματα, μουσειακά αντίγραφα αλλά και αναμνηστικά για το σπίτι ή το γραφείο. Οι πιο bizarre επιλογές είναι τα αντικείμενα που είναι εμπνευσμένα από την επέτειο για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Έτσι μπορείτε να αποκτήσετε σουβέρ με την μπουμπουλίνα ή την Μαντώ Μαυρογένους της σχεδιάστριας Ιόλης Λειβαδά, πιάτα με την ελληνική σημαία της Έλενας Βότση ή ακόμη και ένα ορείχαλκο διακοσμητικό τσαρούχι, σχεδιασμένο από την Αλίκη Στρουμπούλη.

Μπορείτε τέλος να βρεθείτε στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, που συνυπάρχει αυτήν την περίοδο με το Christmas Factory. Για τις φετινές γιορτές, το Πωλητήριο διαθέτει ιδιαίτερα δώρα με αφετηρία το σύγχρονο ελληνικό design και περιλαμβάνει μία ευρεία γκάμα αντικειμένων για κάθε ηλικία και κάθε περίσταση. Μπορείτε να αποκτήσετε ένα Βιομηχανικό Μπλε κηροπήγιο του Γιάννη Γκίκα, το παιχνίδι μνήμης Remember The Greeks της ομάδας Wedesign ή και ακόμα ένα μικρό Πανάκι γυαλιών με ψηφιακή εκτύπωση το Μουσείο Φωταερίου σε Σχεδιασμό Κλαίρης Σταμάτη.

Ήταν οι προτάσεις της ημέρας από τη Βάσια Μπακετέα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα