back to top
25.9 C
Athens
Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2024

25.9 C
Athens
Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2024

Φόρμουλα 1: Στο φινάλε παγκόσμιος πρωταθλητής ο Φερστάπεν

Διαβάστε επίσης

Με ένα απίθανο θρίλερ που είχε αίσιο τέλος μόνο για τον Μαξ Φερστάπεν και την Red Bull ολοκληρώθηκε το γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι (τελευταίο της σεζόν) και το πρωτάθλημα της Formula 1!

O Oλλανδός επικράτησε και στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής (πρώτος στα χρονικά από τις Κάτω Χώρες) για παρθενική φορά στην καριέρα του προσπερνώντας, στον τελευταίο γύρο, τον εν ενεργεία πρωταθλητή (και 7ακις στα χρονικά που αποτελεί ισοφάριση του ρεκόρ του Σουμάχερ…) Λιούις Χάμιλτον ο οποίος φαινόταν να έχει αγκαλιάσει τον, 5ο διαδοχικό, τίτλο!

Κι αυτό γιατί προηγείτο με περισσότερο από 11 δευτερόλεπτα από τον Φερστάπεν πέντε γύρους πριν το φινάλε, όταν μπήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας λόγω ατυχήματος του Λατίφι που συγκρούστηκε με τις μπαριέρες στην προσπάθεια του να προσπεράσει!

Έτσι η διαφορά μηδενίστηκε και παίχθηκε ένας γύρος ελλείψει του αυτοκινήτου ασφαλείας με τον Φερστάπεν, που στο μεταξύ άλλαξε ελαστικά (βάζοντας μαλακή γόμα…), να έχει το πλεονέκτημα και να προσπερνά τον Βρετανό, ο οποίος δεν κλήθηκε στα δικά του πιτς …

Νωρίτερα ο Χάμιλτον είχε αντιπαρέλθει την πολ ποζίσιον του Φερστάπεν, πέρασε επικεφαλής (παρότι παραλίγο να συγκρουστούν…), αφού άντεξε στην μάχη με τον Πέρεθ (που έπαιξε για τον ομόσταυλο του μειώνοντας τη διαφορά τους…), αλλά, ενώ έμοιαζε να γίνεται ο μοναδικός πολυνικής, ήρθε το ατύχημα του Λατίφι (κι η στρατηγική της ομάδας του Φερστάπεν) ν’ αλλάξει τα δεδομένα φέρνοντας τον σε μειονεκτική θέση.

Η Mercedes διαμαρτυρήθηκε ότι δεν μπήκαν όλα τα αυτοκίνητα πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας (κατά παράβαση του κανονισμού), αλλά θεωρείται απίθανο να πάρει το πρωτάθλημα στα χαρτιά πλέον…

«Είναι παρανοϊκό!»
Όλα αυτά ενώ Φερστάπεν μετά το τέλος του αγώνα ξέσπασε, όπως ήταν απόλυτα φυσιολογικό, σε έντονους πανηγυρισμούς, ενώ παράλληλα ο Χάμιλτον ήταν εμφανώς στεναχωρημένος για την εξέλιξη του αγώνα.

«Είναι παρανοϊκό. Τα παιδιά της ομάδας μου, τους λατρεύω όλους τόσο πολύ. Επιτέλους, είχα λίγη τύχη με το μέρος μου. Και πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Τσέκο [Σέρχιο Πέρεθ], οδήγησε με την ψυχή του σήμερα»ανέφερε ο Ολλανδός στο team-radio.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα