back to top
28.8 C
Athens
Σάββατο, 8 Ιουνίου, 2024

28.8 C
Athens
Σάββατο, 8 Ιουνίου, 2024

Πιθανή δράση της οργάνωσης «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» εντός της Αθήνας αναζητά η Εισαγγελία

Διαβάστε επίσης

Φραγμό στην έκνομη δράση ομάδων αρνητών του κορονοϊού, που φτάνουν στο σημείο να αμφισβητήσουν την ίδια τη δικαιοσύνη, επιχειρεί να βάλει, με βάση το θεσμικό της ρόλο η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα στο στόχαστρο της οποίας έχει τεθεί η δράση της ομάδας Θεματοφύλακες του Συντάγματος που με τις πράξεις τους παραβιάζουν συγκεκριμένες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Η εισαγγελική λειτουργός με αφορμή δημοσιεύματα του έντυπου (RealNews) και ηλεκτρονικού Τύπου που αναφέρονται στη δράση της ομάδας Θεματοφύλακες του Συντάγματος και άλλων ομάδων σε περιφέρειες εκτός του Νομού Αττικής, ζητά να ερευνηθεί αν η δράση των ομάδων αυτών έχει φτάσει και σε περιοχές της Αθήνας. Ως προς το σκέλος αυτό τα ερευνώμενα αδικήματα είναι διέγερση σε ανυπακοή παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ακόμα και εγκληματική οργάνωση.

Εν τω μεταξύ, να προσφεύγουν άμεσα στις εισαγγελικές αρχές προτρέπει το υπουργείο Παιδείας τους διευθυντές των σχολείων, τόσο αν υπάρχουν οχλήσεις προς τη σχολική κοινότητα από άτομα που αντιδρούν στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όσο και στις περιπτώσεις αρνητών της πανδημίας που δε στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα