back to top
28.1 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

28.1 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Μεσαίωνας στη Χαλκίδα – «Αρνητές» έκαψαν βιβλία και μάσκες

Διαβάστε επίσης

Θύελλα αντιδράσεων προκαλούν τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής στη Χαλκίδα, όταν «αρνητές» έκαψαν παιδικό βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά για την προστασία από τον κορονοϊό, μάσκες και self tests.

Σημειώνεται ότι το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά προορίζεται για τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, ενω μοιράστηκε και σε δημοτικά σχολεία την περασμένη εβδομάδα.

Το κάψιμο των βιβλίων ήρθε δύο ημέρες μετά την αρπαγή γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο Πιερίας από «αρνητές».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μίλησε για περιθωριακά στοιχεία και επικίνδυνους ανθρώπους και ενέργειες που προκαλούν ανατριχίλα και τα πιο απαίσια συναισθήματα.
«Η πολιτεία έχει αποδείξει ότι όλους αυτούς δεν τους αντιμετωπίζει ως γραφικούς, αλλά με βάση τους κανόνες του θεσμικού πλαισίου και με την αυστηρότητα που επιβάλλεται απέναντι στον κίνδυνο που εγκυμονούν οι πράξεις τους. Είδατε ότι από αυτούς τους τσαρλατάνους, τους Θεματοφύλακες του Συντάγματος, προφυλακίστηκαν οι 3 από τους 11 με πολύ αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Αντιμετωπίζουν και κατηγορίες κακουργηματικής πράξης. Τροποποιήθηκε και ο Ποινικός Κώδικας ώστε να έχει τη δυνατότητα και η αστυνομία και η δικαιοσύνη να αντιμετωπίζει με πιο αυστηρές κυρώσεις αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές», επισήμανε.

Όπως είπε οι άνθρωποι αυτοί προσβάλλουν την κοινή λογική και εκπέμπουν φασιστικές συμπεριφορές που παραπέμπουν στη Γερμανία του Χίτλερ, ξεκαθαρίζοντας ότι η οργανωμένη πολιτεία δε θα ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές.

«Οι αποτρόπαιες εικόνες, με «αρνητές» του κορονοϊού να καίνε βιβλία στη Χαλκίδα, θυμίζουν σκοτεινές περιόδους και μεσαιωνικού χαρακτήρα τελετές, κατά τα πρότυπα των ναζί» τονίζει η ΚΝΕ σε σχόλιό της προσθέτοντας ότι «είναι ενέργειες απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών για μέτρα προστασίας της υγείας, που αρνείται να ικανοποιήσει η κυβέρνηση».

«Η κυβέρνηση, με την επικίνδυνη πολιτική της, αφήνει χώρο να αναπτυχθούν τέτοιες σκοταδιστικές απόψεις και πρακτικές, ενισχύοντας όλες αυτές τις δυνάμεις που αποτελούν «βολικό αντίπαλο», για να κρύψει τις πραγματικές της ευθύνες για τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά στο δημόσιο σύστημα υγείας και στην αντιμετώπιση της πανδημίας» καταλήγει η ΚΝΕ στο σχόλιό της.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα