back to top
33.2 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

33.2 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

Θ. Σκυλακάκης: Έως τις 29/12 το νέο αίτημα χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης

Διαβάστε επίσης

Μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει νέο αίτημα πληρωμής από το ταμείο ανάκαμψης, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, εκτιμώντας μάλιστα ότι παρά τις δυσκολίες θα πετύχουμε μεγάλες απορροφήσεις.

Παράλληλα, ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών θα υπογράψει με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης συμβάσεις για την εκταμίευση 1,4 δισ. ευρώ που θα αποτελέσουν χρηματοδοτικά εργαλεία επενδύσεων.

Αναφορικά με το μέτωπο της υγείας, διαβεβαίωσε εκ νέου ότι το υπουργείο Οικονομικών θα παρέχει κάθε οικονομική στήριξη στο ΕΣΥ, εκτιμώντας ότι το 2022 θα είναι έτος λήξης της πανδημίας, τουλάχιστον στο οικονομικό της σκέλος.

Αναφερόμενος στις ανατιμήσεις σημείωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αύξηση στο φυσικό αέριο και όχι στο πετρέλαιο. «Έχουμε πρόβλημα ακρίβειας κυρίως λόγω του ηλεκτρισμού και είναι το πιο δύσκολο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε» είπε για να απορρίψει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο.

Νewsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα