back to top
19.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ν. Αραμπατζή: Με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του ΟΠΑΝΔΑ δίνουμε χρώμα, φως και χαρά στα παιδιά σε μια δύσκολη περίοδο

Διαβάστε επίσης

Σε μια περίοδο που λόγω της πανδημίας, μικροί και μεγάλοι έχουμε περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να ζήσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων ώστε να «δραπετεύσουμε» για λίγο από την δύσκολη καθημερινότητα, ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που συνδυάζουν την ψυχαγωγία με την χριστουγεννιάτικη παράδοση.

Μέσα από μουσειοπαιδαγωγικά και εκπαιδευτικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν σε 17 σημεία του ΟΠΑΝΔΑ αλλά και με δράσεις για όλη την οικογένεια, μουσικοθεατρικές παραστάσεις και Χριστουγεννιάτικα Χωριά, θα μεταφερθεί σε κάθε γωνιά της πόλης το άρωμα της πιο αγαπημένης περιόδου του χρόνου.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Σοφία Μπερετάνου, η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, κ. Νίκη Αραμπατζή, αναφέρθηκε στις δράσεις που σχεδιάστηκαν προκειμένου το πνεύμα των Χριστουγέννων να «επισκεφτεί» όλες τις γειτονιές της πόλης.

«Αυτά τα Χριστούγεννα, στον εορταστικό σχεδιασμό του Δήμου της Αθήνας, τα παιδιά έχουν την τιμητική τους, όχι μόνο στο κέντρο της πόλης αλλά και στις 7 Δημοτικές Κοινότητες προκειμένου να έχουν όλοι οι Αθηναίοι τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα δρώμενα».

Όπως τόνισε, τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, από την Αχαρνών και την Κυψέλη μέχρι το Παγκράτι και το Γουδή, έως και τις 7 Ιανουαρίου, υπόσχονται ότι θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

Εκεί, θα συναντήσουν έναν πολύχρωμο θίασο από ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, χριστουγεννιάτικες μασκότ, ταχυδακτυλουργούς, θα υπάρχει η δυνατότητα Christmas hand painting καθώς και πολλές ακόμη δράσεις και εκπλήξεις για όλους.

«Με εξαίρεση την 1η Δημοτική Κοινότητα η οποία εμπεριέχει την εμβληματική πλατεία Συντάγματος που είναι ούτως ή άλλως φαντασμαγορική, στις υπόλοιπες 6 Δημοτικές Κοινότητες στήσαμε Χριστουγεννιάτικα Χωριά ώστε να δώσουμε χρώμα, φως και χαρά στα παιδιά σε μια αρκετά δύσκολη περίοδο».

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ, ο Άγιος Βασίλης και τα Ξωτικά του θα βρίσκονται καθημερινά στις θέσεις τους, από τις 11πμ-7μμ, στα εξής σημεία:

Στην 2η Δημοτική Κοινότητα, στην πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι, στην 3η, στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης στα Κάτω Πετράλωνα, στην 4η, στην Πλατεία Αθανασίου Διάκου στα Θυμαράκια, στην 5η, στο πάρκο Ναθαναήλ στην περιοχή του Αγίου Ελευθερίου, στην 6η, στην Πλατεία Βικτωρίας και στην 7η, στην Πλατεία Αγίου Θωμά στο Γουδή.

«Αρχικά, στον εορταστικό σχεδιασμό αμφιταλαντευτήκαμε σχετικά με το αν θα πρέπει να δημιουργήσουμε ή όχι ένα εξωστρεφές πρόγραμμα για τα Χριστούγεννα, δεδομένης της συγκυρίας της πανδημίας. Όμως, θεωρώ ότι αποφασίσαμε σωστά μιας και έχουμε πλέον σύμμαχό μας το εμβόλιο και σε συνδυασμό με την απαρέγκλιτη τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων, μπορούμε να κάνουμε αυτές τις γιορτές πιο προσιτές στον κόσμο, για να τον βοηθήσουμε να φτιάξει την ψυχολογία του».

Παράλληλα, στο ευρύτερο πλαίσιο των δράσεων του ΟΠΑΝΔΑ, τα Μουσεία, οι Βιβλιοθήκες, η Πινακοθήκη, το Κέντρο Τεχνών και το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», υποδέχονται τα παιδιά και τα καλούν να συμμετάσχουν σε μια σειρά μουσειοπαιδαγωγικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αφού προηγουμένως προχωρήσουν στην απαραίτητη προκράτηση της θέσης ή του εισιτηρίου τους μέσω του site του ΟΠΑΝΔΑ( www.opanda.gr) αλλά και στα τηλεφωνικά κέντρα των αντίστοιχων χώρων, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός ή ταλαιπωρία.

«Η συμμετοχή σε αυτούς τους χώρους είναι εντελώς δωρεάν και μπορούν να λάβουν μέρος μόνο όσοι είναι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες από Covid-19».

Τέλος, όπως τόνισε η κ. Αραμπατζή, ο ΟΠΑΝΔΑ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι στηρίζει τον Πολιτισμό, εκτός από τα θεατρικά δρώμενα που θα πραγματοποιούνται στους χώρους του, αγοράζει και θεατρικές παραστάσεις. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με γνωστές αθηναϊκές σκηνές, προσφέρει τη δυνατότητα στους κατοίκους της πόλης να παρακολουθήσουν, για την περίοδο από 19 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου, δωρεάν παραστάσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.

«Συνολικά 5.500 δωρεάν εισιτήρια, θα διατεθούν για 20 θεατρικές παραστάσεις, 6 για ενήλικες και 14 για όλη την οικογένεια. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν μέσω του site του ΟΠΑΝΔΑ να δουν ποια παράσταση τους ενδιαφέρει και εν συνεχεία, θα τηλεφωνούν στο αντίστοιχο θέατρο ώστε να κάνουν προκράτηση του δωρεάν εισιτηρίου τους».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα