back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Εθελοντική αιμοδοσία από το «blood-e» για τους καρκινοπαθείς

Διαβάστε επίσης

Το «blood-e», σε συνεργασία με το αντικαρκινικό νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», πραγματοποιούν σήμερα στο Third Place, δίπλα στο Σύνταγμα, αιμοδοσία για τις ανάγκες των ανθρώπων που δίνουν μάχη με τον καρκίνο.

Η αιμοδοσία πραγματοποιείται από τις 13:00 έως τις 17:00.

«Δίνουμε αίμα, κάνουμε ένα δώρο σε όσους το χρειάζονται», είναι το σύνθημα της σημερινής αιμοδοσίας.

Το blood e είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στο να υπάρχει διαθέσιμο αίμα για όσους το χρειάζονται (νοσοκομεία ή δημόσιες αιμοδοσίες).

Η κ. Ναταλία Κρίτσαλη, ιδρύτρια του bloode, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, προτρέπει κάθε ακροατή να συνδράμει σε αυτή την πρωτοβουλία και να δώσει αίμα ενόψει Χριστουγέννων. «Η σημερινή εθελοντική αιμοδοσία γίνεται για την κάλυψη των αναγκών ύψη ανθρώπων που πάσχουν από καρκίνο και νοσηλεύονται στον Άγιο Σάββα», προσέθεσε.

Το βασικό που γίνεται στην πλατφόρμα είναι πως οποιοσδήποτε χρειάζεται αίμα και δεν μπορεί να βρει μπαίνει στο Bloode συμπληρώνει τη φόρμα με τα στοιχεία της ανάγκης κι εμείς επικοινωνούμε με εθελοντές αιμοδότες ώστε να καλυφθεί. Αυτό είναι το πιο άμεσο που κάνουμε για να υπάρξει μία ανακούφιση στους ανθρώπους που έχουν επιτακτική ανάγκη για αίμα και κυρίως σε πολυμεταγγιζόμενους που έχουν εξαντλήσει το συγγενικό και φιλικό τους περιβάλλον.

Για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν δεν έχουν παρά να στείλουν ένα μήνυμα στο Bloode ή το [email protected] για να κλείσουν το ραντεβού τους. Η ομάδα του Bloode ανταποκρίνεται σε πραγματικό χρόνο σε έκτακτες ανάγκες ασθενών, συλλόγων ασθενών και νοσοκομείων. Ταυτόχρονα, σε περιπτώσεις κρίσεων που επηρεάζουν τα αποθέματα αίματος της χώρας, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Μετά από 6 χρόνια λειτουργίας, έχουν οργανώσει 100 αιμοδοσίες σε όλη την Ελλάδα, έχουν αυξήσει τους εθελοντές αιμοδότες κατά 250% και μετρούν 4183 σταθερούς εθελοντές αιμοδότες στην ψηφιακή πλατφόρμα αιμοδοσίας τους.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα